Вони будуть відповідати - Лукашенко шокував вимогами до Зеленського й інших лідерів
Категорія
Світ
Дата публікації

Вони будуть відповідати - Лукашенко шокував вимогами до Зеленського й інших лідерів

Вони будуть відповідати - Лукашенко шокував вимогами до Зеленського й інших лідерів
Джерело:  online.ua

Президент Олександр Лукашенко стверджує, що протести в Білорусі підігрівають з-за кордону. На тлі подібного твердження він доручив Міністерству закордонних справ працювати в напрямку інформування іноземних урядів про ситуацію в республіці. Про це повідомляв ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За його словами, зокрема триває фінансування протестних акцій.

"Їм просто треба розповідати, що відбувається в Білорусі. Щоб цю інформацію отримали й Меркель, і Макрон, і Дуда, і Науседа, й інші, і Зеленський. Щоб вони знали, що відбувається в Білорусі, офіційну точку зору... І попередити їх (не соромитися) про відповідальність за розпалювання заворушень. Фінансування заворушень — це є розпалювання. І ми бачимо сьогодні, що це фінансування триває", - стверджує Лукашенко.

Він також зауважив, що на кордонах з Білоруссю нібито посилюється іноземна військова активність, а це — контрпродуктивно.

"По-друге, барабанити гусеницями на кордоні з Білоруссю, проводити зараз вчення контрпродуктивно. Вони це повинні розуміти, вони будуть за це відповідати, якщо щось трапиться", - додав президент.

Нагадаємо, тисячі білорусів з 9 серпня виходять на вулиці своїх міст, вимагаючи чесних виборів і проти відвертих фальсифікацій на голосуванні. Ці протести отримали міжнародний резонанс після спроби влади придушити їх силою.

Лукашенко від самого початку акцій розігрує карту про іноземне втручання та розхитування ситуації зовні, як було нібито в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 серпня незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков, коментуючи останні контакти президента РФ Володимира Путіна і білоруського лідера Олександра Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, нарешті вирішив офіційно пояснити, чому політики так часто проводять телефонні переговори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?