Вони мають право — Папа Римський скасував ще один гріх
Категорія
Світ
Дата публікації

Вони мають право — Папа Римський скасував ще один гріх

Вони мають право — Папа Римський скасував ще один гріх
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск "скасував" ще один гріх. На цей раз понтифік виступив за легалізацію одностатевих шлюбів, що сталося вперше. Раніше Папа Римський був категорично проти легалізації таких союзів, такою же залишається і офіційна позиція самого Ватикану. Але тепер понтифік змінив свою думку. Він вважає, що представники ЛГБТ-спільноти - "це діти Божі, які мають право на сім'ю". Про це стало відомо після прем'єри документального фільму Франциск режисера Євгена Афінеевского, який представили 21 жовтня на Римському кінофестивалі. У картині понтифік закликав прийняти "закон про громадянські союзи", який дозволить представникам ЛГБТ-спільноти узаконити відносини, передає ONLINE.UA.

"Гомосексуалісти мають право бути частиною сім'ї. Вони діти Божі і мають право на сім'ю. Ніхто не повинен через це бути вигнаним або нещасним. Ми повинні створити закон про цивільні союзи. Таким чином, вони будуть захищені законом. Я виступаю за це" , - наводить слова Папи Римського з фільму про представників ЛГБТ-спільноти Catholic News Agency.

Відзначається, що в самому фільмі багато моментів присвячені темі ЛГБТ. За словами Франциска, цивільні союзи між одностатевими людьми давно слід було узаконити, щоб вони були захищені юридично. Він знову нагадав, що церковні навчання забороняють дискримінувати геїв і зобов'язують ставитися до них "по-пастирськи". В одній зі сцен фільму Папа навіть дзвонив одностатевій парі з трьома дітьми, які не вирішувалися приводити дітей до церкви. Понтифік порадив їм в будь-якому випадку привести дітей до церкви, не звертаючи увагу на чужі судження.

"Хто я такий, щоб судити? Якщо людина в даному стані, з доброю волею, і вона шукає Бога, хто ми такі, щоб судити?", - згадав у фільмі понтифік слова, сказані ним після обрання главою католицької церкви в 2013 році .

Нагадаємо, Римсько-католицька церква вважає гріховними гомосексуальні акти і закликає сексуальні меншини до цнотливості. Примітно, що в 2010 році, коли Папа Римський, коли ще був єпископом і служив в агрентинській церкви Буенос-Айреса, виступав проти легалізації одностатевих союзів. Але в останні роки католицька церква почала визнавати необхідність створення законодавства для одностатевих пар. Та й сам Папа визнав, що католицька церква повинна попросити вибачення у геїв за те, що погано ставилася до них в минулому.

Раніше ONLINE.U повідомляв, що Папа Римський несподівано для всіх назвав секс і смачну їжу "божественним" задоволенням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?