"Вони не бояться розгнівати Росію": експерт розповів, на кого може покластися Україна
Категорія
Політика
Дата публікації

"Вони не бояться розгнівати Росію": експерт розповів, на кого може покластися Україна

"Вони не бояться розгнівати Росію": експерт розповів, на кого може покластися Україна

Посол Сполучених Штатів Америки в Європейському союзі Ґордон Сондланд наголосив, що Україна може бути впевненою у підтримці з боку НАТО. Окрім того, він зазначив, що Європейський Союз та США об'єднують зусилля у підтримці України в опорі до російської агресії – ракетний есмінець США в порту Одеси це підтверджує. Саме на ЄС, Альянс та Штати може покластися Україна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".

За словами експерта, розкручування теми про погіршення взаємин США з Євросоюзом абсолютно не відповідає дійсності. Особливо – якщо йдеться про Україну.

"Коли йдеться про дійсно важливі речі, такі, як підтримка народу України, ми стоїмо пліч-о-пліч, і делегація високого рівня, яка прибула зі мною, є лише ще одним підтвердженням цього. 25 лютого бойовий корабель США увійшов в порт Одеси. Судно вже встигло взяти участь у навчаннях військово-морських сил Туреччини, і схожі проведе з кораблями ВМС України", - додав він.

Заходи американських суден у Чорне море Сондланд назвав свідченням свободи мореплавства. США можуть входити в міжнародні води "коли і де забажають", не переймаючись при тому перешкодами.

"НАТО не боїться розгнівати Росію. Альянс цілком здатен впоратися з будь-якою проблемою, яка може виникнути", - зазначив експерт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО визнали Росію відповідальною за порушення прав людини в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?