Вони не можуть це зробити - глава МОЗ озвучив попередження усім українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Вони не можуть це зробити - глава МОЗ озвучив попередження усім українцям

Вони не можуть це зробити - глава МОЗ озвучив попередження усім українцям
Джерело:  online.ua

4 травня очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов виступив із важливим попередженням - він нагадав усім українським громадянам, що чиновники та міські голови не можуть ухвалювати рішення, чи виходити конкретному місту з карантину, оскільки дані повноваження має лише Кабінет міністрів. Про це Степанов розповів і ході традиційного щоденного брифінгу МОЗ, який відбувся вранці 4 травня, передає ONLINE.UA.

"Це рішення не ґрунтується на тому чи іншому баченні чиновників, для того, щоб виходити з такими ініціативами МОЗ збирає відповідних фахівців, епідеміологів, вірусологів, дивимося на міжнародну практику і потім вже на основі порад наших фахівців робимо ті чи інші пропозиції. Яку аргументацію почали використовувати ті чи інші мери міст мені не відомо. Принаймні, до нас за консультаціями або до фахівців на місцях вони не зверталися, тому це суто політичне рішення",- зазначив глава МОЗ.

За його словами, якщо говорити про юридичну частину рішення, то згідно з закону про інфекційні хвороби, визначено, що ведення карантину на території країни це прерогатива виключно Кабміну. Окрім того, Степанов нагадав українцям, що під час вирішення питання про вихід з карантину до уваги також береться кількість захворювання, перебіг хвороби, все залежить від регіону, тестувань та інші чинники.

Очільник МОЗ наголосив, що розуміє свою відповідальність за це. Максим Степанов підкреслив, що з юридичної точки зору – це порушення закону, бо в органів місцевого самоврядування немає таких повноважень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує зростати — в понеділок, 4 травня, станом на 09:25 зафіксовано 12 331 випадок зараження. За останню добу виявлено 418 нових випадків. Усі важливі подробиці та детальну статистику можна знайти в нашому матеріалі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?