Вони не святі: скандальна Поклонська здивувала реакцією на мозаїку з Путіним і Шойгу в храмі
Категорія
Світ
Дата публікації

Вони не святі: скандальна Поклонська здивувала реакцією на мозаїку з Путіним і Шойгу в храмі

Вони не святі: скандальна Поклонська здивувала реакцією на мозаїку з Путіним і Шойгу в храмі
Джерело:  online.ua

Історія з розміщенням мозаїки із зображенням Володимира Путіна, Сергія Шойгу, Йосипа Сталіна, Валентини Матвієнко та інших відомих осіб російської політичної еліти в головному храмі Міноборони РФ набирає обертів. На ідею обурено відреагувала скандальна експрокурорка Криму Наталія Поклонська, яка зараз є депутаткою Держдуми. Вона нагадала, що Путін та інші особи на мозаїці, в тому числі і ті, хто безпосередньо приймав рішення про анексію Криму, не є святими. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Мої слова будуть витлумачені по-різному, але я все ж скажу. Я вважаю, що таку картину і цю сторінку треба записувати в підручниках з історії, а не на стінах храму. На стінах храму зображуються святі, священномученики і все, що з ними пов'язане. Ні в якому разі учасники кримської весни і досі живі учасники всіх цих подій не належать до святих. Це моя особиста думка. Я це не розумію ", - заявила Поклонська.

Росіяни також продовжують бурхливо обговорювати рішення влади опублікувати мозаїку з Путіним в головному храмі Міноборони. Вони вважають, що це посміховисько на весь світ.

"Огидно", "Коли цей дурдом закінчиться?", "Дуже добре! Територія парку" Патріот "з його кричущим гротеском ідеально підійде для майбутнього Путін-центру, де можна буде розмістити експозицію його культу особи, міжнародної агресії, гопницького фольклору і перемог над пенсіями , медициною, малим бізнесом і здоровим глуздом", "Жесть ...... маразм кріпчає"- коментують користувачі мережі нову скандальну ідею Москви.

Про те, що мозаїку з Путіним хочуть розмістити в головному храмі Міноборони РФ стало відомо напередодні. У мережі з'явилися фото незакінчених мозаїк, якими будуть прикрашені стіни головного храму Збройних сил Росії в підмосковній Кубинці. На одному з фото видно зображення президента Росії Володимира Путіна, міністра оборони Сергія Шойгу, голови Ради Федерації Валентини Матвієнко, голови Держдуми В'ячеслава Володіна, секретаря Ради безпеки Миколи Патрушева і директора ФСБ Олександра Бортнікова. На іншій мозаїці зображений парад Перемоги на Красній площі 1945 року. На ній разом з воєначальниками і солдатами видно портрет Йосипа Сталіна. Ще на одному з панно видно напис "Крим наш".

Нагадаємо, головний храм Збройних сил Росії хочуть відкрити 9 травня 2020 року в парку "Патріот" в підмосковній Кубинці. Висота будівлі складе 95 метрів, а на його будівництво пішло майже 6 млрд рублів (близько мільярда доларів). Примітно, що в списку жертводавців коштів на будівництво багато відомих осіб, серед них - полковник російської військової розвідки Анатолій Чепіга, який причетний до отруєння Сергія і Юлії Скрипалів в Великій Британії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що скандальна Поклонська написала книгу про анексію Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?