Вони перейшли в "розкол": в УПЦ МП відреагували на участь своїх ієрархів у Об'єднавчому соборі
Категорія
Україна
Дата публікації

Вони перейшли в "розкол": в УПЦ МП відреагували на участь своїх ієрархів у Об'єднавчому соборі

Вони перейшли в "розкол": в УПЦ МП відреагували на участь своїх ієрархів у Об'єднавчому соборі
Джерело:  online.ua

В УПЦ МП прокоментували участь своїх ієрархів у Об'єднавчому соборі, який 15 грудня минає в Києві. Там заявили, що ті представники Московського патріархату, які разом з УПЦ КП створюють нову українську церкву, не мають більше до УПЦ МП ніякого відношення.

Про це заявив глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря) в інтерв'ю росЗМІ, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми тільки будемо констатувати, що вони перейшли в розкол, і повідомимо в помісні церкви, що в диптиху канонічних єпископів України вони більше не значаться", - заявив Климент про "покарання" представників Московського патріархату, які вирішили взяти участь в Об'єднавчому соборі, незважаючи на протести РПЦ.

Климент заявив, що митрополити УПЦ МП Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) та Вінницький і Барський Симеон, які беруть участь в Об'єднавчому соборі, "добровільно вирішили відлучити себе від своєї церкви". За його словами, тепер посади цих ієрархів стануть вакантними.

Нагадаємо, Об'єднавчий собор в Києві почався трохи пізніше 13:00 15грудня у соборі Святої Софії. На ньому будуть вирішені історичні для України питання - проголошено створення Автокефальної церкви, затверджений її Статут і обраний глава єдиної української помісної церкви.

Об'єднавчий собор проходить в закритому режимі без участі в ЗМІ. Відомо, що у його призідіумі присутній президент України Петро Порошенко в якості почесного гостя, особисто запрошеного патріархом Варфоломієм.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії звинуватили Путіна в створенні Автокефальної церкви в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?