"Вони тиснуть на нас": Ердоган поскаржився Путіну на США
Категорія
Політика
Дата публікації

"Вони тиснуть на нас": Ердоган поскаржився Путіну на США

"Вони тиснуть на нас": Ердоган поскаржився Путіну на США
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган в ході прес-конференції з президентом РФ Володимиром Путіним у Сочі поскаржився на тиск США у зв’язку закупівлею протиракетних систем С-400, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Щодо С-400. Всім відомо, що американське керівництво чинить на нас великий тиск у зв'язку з цим питанням", - сказав президент Туреччини.

Як відомо, нещодавно офіційний Вашингтон заявив, що американський уряд зупинить процес продажу Туреччині ракетних комплексів Patriot, якщо Анкара звершить закупівлю російських систем С-400.

Ще 2 роки тому  Туреччина підписала з Росією контракт на покупку системи ППО С-400. Очікується, що установка системи С-400 в Туреччині розпочнеться в жовтні 2019 року. Вашингтон скаржився, що російська система не сумісна зі зброєю, яку використовують інші країни НАТО. У своєму звіті наприкінці листопада Пентагон попередив, що покупка системи С-400 буде мати неминучі негативні наслідки для відносин США і Туреччини.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган заявив, що досі не побачив прийнятного плану щодо створення "зони безпеки" на північному сході Сирії за три тижні після того, як президент США Дональд Трамп запропонував створити таку зону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?