Вони взагалі не розуміють - мер Тернополя кинув новий виклик команді Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Вони взагалі не розуміють - мер Тернополя кинув новий виклик команді Зеленського

Вони взагалі не розуміють - мер Тернополя кинув новий виклик команді Зеленського

Конфлікт офіційного Києва з міською владою Тернополя набирає нових обертів, оскільки нещодавно стало відомо, що мер Сергій Надал та його команда проігнорували рішення Центральної комісії ТЕБ та НС ввести в місті "червону карантинну зону" з 3 серпня, а також відмовилася зупинити громадський транспорт і обмежити роботу підприємств та організацій. Згідно з останніми даними, наразі усе працює у звичному режимі. Громадський транспорт та дитячі садочки також продовжують працювати. Місцева влада рекомендувала суб’єктам господарювання продовжити роботу. Всю цю інформацію офіційно підтвердив сам мер Тернополя Сергій Надал. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УП".

"Станом на 2 серпня у Тернополі всі показники відповідають "зеленій" зоні. Скажіть, будь ласка, що нам робити? Хтось може нам пояснити перед тим, як приймати таке рішення? У мене враження, що ці люди живуть на іншій планеті, вони взагалі не розуміють, що відбувається внизу, на Землі", - поскаржився журналістам Сергій Надал.

У мера Тернополя також поцікавилися, чи готовий він нести відповідальність за порушення умов роботи "червоної зони". Політик на це відповів, що діяв згідно з законом. Сергій надал звернув увагу на те, що вони зібрали орган місцевого самоврядування, і він ухвалив рішення не посилювати карантин, а якщо хтось вважає, що вони зробили неправильно, то хай спробує оскаржувати це в суді. На запитання, чи звертався він до МОЗу, щоб уточнити, що робити в такій ситуації, Надал сказав, що це неможливо було зробити, бо рішення було прийняте в кінці дня у п’ятницю, а субота, неділя були вихідні. Політик також наголосив, що 3 серпня уже було ухвалене рішення сесії не посилювати карантин.

Варто зазначити, що того ж дня Сергій Надал записав емоційне звернення до команди Володимира Зеленського.

"Доки у Києві працюють "велюрові ресторани", у Тернополі "Укрзалізниця" заборонила зупинятися поїздам. Я звертаюся до міністра транспорту. Ви вирішили, що ви господарі людських доль? Хто вам дав право вирішувати за тернополян? Ваше завдання – обслуговувати українців. Ви – слуги нашого народу. А ви подумали, що ви – господарі?", - заявив Надал.

Як повідомляв ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні побила новий антирекорд — у середу, 5 серпня, зафіксували 1271 новий випадок зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?