Вони вже є - генпрокурорка Венедіктова раптово записала відеозвернення до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Вони вже є - генпрокурорка Венедіктова раптово записала відеозвернення до українців

Вони вже є - генпрокурорка Венедіктова раптово записала відеозвернення до українців
Джерело:  online.ua

Генпрокурорка Ірина Венедіктова 27 червня записала ще одне важливе відеозвернення до усіх українських громадян. Вона заявила про те, що за 100 днів її перебування на посаді засуджені до обмеження чи позбавлення волі тисячі осіб. Окрім того, глава ОГП пообіцяла, що вироки щодо топ-корупціонерів і політиків першого ешелону "ще попереду". За словами Венедіктової, за весну 2020 року, яка стала символічною порою покарань, 4400 осіб визнані винуватими та засуджені до обмеження чи позбавлення волі. Серед них 28 осіб, які вчинили корупційні злочини, 7 – кримінальні правопорушення, якими завдано збитків в особливо великих розмірах, 40 учасників організованих груп та злочинних організацій". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОГП.

"Чого найбільше чекає від мене суспільство? Звісно, "посадок". І вони є! Так, за ґратами не топ-корупціонери і не політики першого ешелону – все ще попереду", - пообіцяла Ірина Венедіктова.

Окрім того, вона нагадала про завершення розслідування у провадженні щодо замовлення та організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк. За словами Венедіктової, за процесуального керівництва прокурорів органи правопорядку розслідують більше 1 мільйона 400 тисяч кримінальних проваджень, а до суду скеровано понад 30 тисяч справ. Судом постановлено обвинувальні вироки стосовно 167 корупціонерів, відшкодовано майже 100 млн гривень збитків.

Генпрокурорка наголосила, що нею акцентовано увагу правоохоронних органів також на протидії організованій злочинності, і за 100 днів вже викрито 106 організованих груп. Варто звернути увагу на те, що на особистому контролі генпрокурорки перебуває стан досудового розслідування і процесуального керівництва у понад чотирьох десятках кримінальних проваджень. Окрім того, Венедіктова розповіла, що зараз триває робота з проведення атестації прокурорів регіонального рівня. З 1 липня розпочнеться останній етап атестації – проведення співбесіди з метою виявлення відповідності прокурора вимогам професійної компетентності, етики та доброчесності. Що важливо розуміти, із 9 червня до 9 липня в Офісі генерального прокурора проходить добір на зайняття ще 100 вакантних посад прокурорів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Національне антикорупційне бюро України рознесло вщент звернення глави Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової до українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?