Вони зробили свій вибір: Росія цинічно відповіла на вимогу України
Категорія
Політика
Дата публікації

Вони зробили свій вибір: Росія цинічно відповіла на вимогу України

Вони зробили свій вибір: Росія цинічно відповіла на вимогу України
Джерело:  online.ua

29 липня офіційно стало відомо, що команда російського президента Володимира Путіна повернула офіційному Києву ноту протесту щодо проведення військового параду у Севастополі. Варто звернути увагу на те, що в Кремлі документ взагалі залишили без розгляду, наголосивши, що в праві проводити заходи без узгодження з іншими державами. У Міністерстві закордонних справ Росії підкреслили, що Російська Федерація – суверенна держава, отож може організовувати на своїй території які завгодно свята. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Колегам у Києві ми б рекомендували позбутись від ілюзій і звикнути до думки, що республіка Крим і місто федерального значення Севастополь – невід'ємна частина Російської Федерації. Такий вибір зробили жителі Криму у 2014 році", - цинічно зазначили російські дипломати.

Як відомо, 26 липня в акваторії Севастопольської бухти відбувся парад з нагоди Дня військово-морського флоту Росії. Варто звернути увагу на те, що там задіяли 57 кораблів і допоміжних суден, 20 БТРів, 28 літаків, гелікоптерів та безпілотників. Окрім того, зазначається, що після параду на площі Нахімова влаштували виставку озброєння та агітували до служби в російську армію. МЗС України зразу ж звинуватило команду Володимира Путіна в свідомих кроках до ескалації напруги в українсько-російських відносинах. Військовий парад розцінили як чергове порушення російською стороною норм міжнародного права.

Не можна також не згадати про те, що 25 липня стало відомо, що російська бронемашина затонула у Керченській протоці під час патріотичної акції. Рятувальники встигли врятувати 5 людей — як уже зазначалося, ніхто не постраждав. В Кремлі на цю ганебну ситуацію поки не відреагували, зате її вже активно коментують користувачі мережі з різних країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава українського уряду Денис Шмигаль офіційно заявив, що Міністерство закордонних справ працює над створенням консультативної міжнародної платформи щодо Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?