ВООЗ назвала єдину альтернативу повному локдауну
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ назвала єдину альтернативу повному локдауну

ВООЗ назвала єдину альтернативу повному локдауну
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я визнали локдаун як найефективніший спосіб боротьби з коронавірусом COVID-19, але водночас як найсуворіший. Такі заходи не знадобляться за однієї умови. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ керівника європейського підрозділу організації Ганса Клюге.

За його словами, люди повинні постійно та всюди, де необхідно, користуватися масками.

"Введення локдаунів можна уникнути, я дотримуюся позиції, що локдауни — це крайні заходи. Якщо використання масок досягне 95%, необхідність в карантинах не буде", - пояснив Клюге.

Утім, наразі відомо, що станом на середину листопада вже кілька країн Євросоюзу повернулися до сценарію максимально жорстких обмежень на тлі погіршення епідемічної ситуації.

На такі заходи зважилися, зокрема, Австрія та Італія. Уряд останньої розділив державу на три зони, де червона передбачає навіть повну заборону на вихід на вулицю без суттєвої причини. магазини чи об'єкти можна при цьому відвідувати лише неподалік від помешкання.

Нагадаємо, станом на 19 листопада загальна кількість діагнозів COVID-19 у світі сягнула майже 57 мільйонів. Кількість смертельних випадків одночасно досягає понад 135 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський поставив підпис на законі № 1000-IX "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Він передбачає введення нових миттєвих штрафів для порушників маскового режиму, однак сума покарання залишиться без змін. Вона коливатиметься від 170 до 255 гривень (10 чи 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?