ВООЗ назвала новий потенційний епіцентр пандемії коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ назвала новий потенційний епіцентр пандемії коронавірусу

ВООЗ назвала новий потенційний епіцентр пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Всесвітній організації охорони здоров'я виступили з неочікуваним попередженням - фахівці прогнозують, що новим епіцентром пандемії коронавірусу може стати Африка. Згідно з останніми даними, наразі на континенті зафіксували 19 359 випадків інфікування коронавірусом, з них 973 людини померли і 4681 особа змогла здолати хворобу. У ВООЗ наголошують, що хоча ці показники нижчі, ніж в Європі і США, в Африці вже спостерігається збільшення випадків інфікування. За словами експертів, вірус вже фіксують далеко від африканських столиць. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Окрім того, ВООЗ вже б'є на сполох, оскільки на континенті недостатньо апаратів штучної вентиляції легенів. Вказано, що однією з перших від коронавірусу в Африці померла журналістка із Зімбабве. Місцева влада тоді зізналася, що у них не було апарату ШВЛ, щоб лікувати її. Фахівці прогнозують, що коронавірус буде катастрофічно швидко поширюватися в районах, де проживає багато людей, через що буде неможливо вводити соціальне дистанціювання. Не можна також забувати про той факт, що чимало людей в Африці не мають доступу до чистої води і мила.

Очільниця регіонального бюро ВООЗ в Африці Матшидісо Моеті наголосила, що наразі в Африці планують зосередитись на профілактиці захворювання, щоб мінімізувати кількість інфікованих.

Варто нагадати, що станом на ранок 17 квітня у світі коронавірусом інфікувалися вже 2 182 823 особи. 547 679 людей змогли одужали та 145 551 померли. Лідером за кількістю інфікованих залишаються США — там зафіксували 678 144 випадки інфікування коронавірусом. Також стрімкий ріст кількості хворих демонструє РФ - за останню добу там захворіли понад 4 тисячі осіб.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в Китаї почали запевняти,  що коронавірусна інфекція була завезена в Ухань, де був уже зафіксований перший спалах пандемії. Про це розказав посол Китаю в Росії Чжан Ханьхуей, додавши, що його слова підтверджує послідовність генів у COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?