ВООЗ оновила правила носіння масок
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ оновила правила носіння масок

ВООЗ оновила правила носіння масок
Джерело:  online.ua

У ВООЗ довгий час запевняли, що маски не захищають людей від коронавіруса, тому закликали носити їх тільки людям, які мають симптоми захворювання, і медикам, які лікують людей від інфекції. Після початку другої хвилі пандемії у Всесвітній організації охорони здоров'я змінили свою думку і оновили рекомендації по носінню масок. В організації заявили, що маски - це ефективний спосіб захисту від коронавіруса і рекомендували носити їх усім людям в громадських місцях, включаючи магазини і транспорт. На офіційному сайті ВООЗ оновили правила носіння масок. Тепер їх рекомендують носити всюди, навіть на вулиці, якщо немає можливості дотримуватися дистанції, передає ONLINE.UA.

"ВООЗ рекомендує, щоб громадяни носили маски в приміщеннях (наприклад, в магазинах, на роботі, в школах) і на вулиці, де неможливо дотримуватися фізичної дистанції як мінімум в один метр", - йдеться в оновлених правилах.

У рекомендаціях зазначено, що маски для захисту від коронавіруса можна не носити тільки дітям до 6 років. Для дітей від 6 до 11 років рішення про носіння маски повинно прийматися виходячи з епідеміологічної обстановки і вміння дитини користуватися маскою, а також можливості контролю з боку дорослого. З 12 років діти повинні носити маски за тими же жорстким правилам, які діють і для дорослих людей.

Згідно з оновленими рекомендаціями, в медичних установах маски потрібно носити всім і у всіх приміщеннях, включаючи кафе і кімнати для персоналу. Також маску необхідно надягати в приміщеннях, таких як школи і магазини, якщо всередині неможливо дотримуватися дистанції. Крім цього, якщо приміщення не провітрюється належним чином, то маску необхідно носити незалежно від можливості дистанціюватися від інших людей.

Представниця ВООЗ Маргарет Харріс вже прокоментувала нові рекомендації. Вона підкреслила, що посилені правила стали одними з найсерйозніших змін в керівництві по носінню масок.

Важливо відзначити, що до цього ВООЗ вважала марним носіння масок для захисту здорових людей від коронавіруса. В організації стверджували, що засоби індивідуального захисту необхідні тільки медикам і пацієнтам, у яких діагностовано пневмонію COVID-19. При цьому майже у всьому світі влада ввела обов'язкове носіння масок для населення. Тільки в деяких країнах на сьогоднішній день ці зобов'язання почали скасовувати.

В Україні як і раніше діє масковий режим. Влада країни допускає, що в масках доведеться ходити і весь наступний 2021 рік. Більш того, в Україні діє система штрафів за відсутність маски в громадських місцях - це магазини, торгові центри, спортзали, лікарні, університети, державні установи, громадський транспорт. Штраф за відсутність маски або респіратора встановлений в розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ця сума становить від 170 до 225 гривень. Такий же штраф виписують і за неправильне носіння маски.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВООЗ прогнозують, що світові не вдасться уникнути третьої хвилі пандемії і настане вона не через відсутність вакцини, а через бездіяльність влади, яка упустила можливість взяти під контроль COVID-19 в літній період. У ВООЗ попередили, що третя хвиля коронавіруса настане вже на початку 2021 року  і закликали не послаблювати карантин, так як це обернеться необоротними наслідками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?