ВООЗ описала усі можливі наслідки пандемії COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ описала усі можливі наслідки пандемії COVID-19

ВООЗ описала усі можливі наслідки пандемії COVID-19
Джерело:  online.ua

Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус заявив, що наразі пандемія і не думає завершуватись, а викликані нею наслідки будуть впливати на життя людей протягом найближчих декількох десятиліть.

Джерело:  ВООЗ

Людство буде довго страждати від пандемії COVID-19

За словами керівника ВООЗ, з урахуванням поточної ситуації та в умовах ризику постійної появи все більш небезпечних штамів коронавірусної інфекції, міжнародна спільнота та уряди всіх країни повинні об'єднати зусилля для боротьби з розповсюдженням хвороби.

Гебреєсус нагадав, що до середини цього року необхідно вакцинувати до 70% населення Землі.

Глава ВООЗ зазначив, що тільки спільними зусиллями держави у світі зможуть зміцнити свої системи з охорони здоров'я та відновити економіки.

Гебреєсус підкреслив, що чим довже буде продовжуватись пандемія, тим гіршими будуть наслідки.

На сьогодняшній день у країнах-членах-Співдружністі націй повністю пройшли вакцинацію 42% населення.

Однак у державах на африканському континенті цей показник не перевищує 23%.

Глава ВООЗ закликає подолати цей розрив і зробити це якомога скоріше.

Світу загрожують Омікрон та його мутації

Розробники спеціального додатку ZOE Covid Study, що використовується для збору інформації про коронавірусну інфекцію, виявили нові симптоми найбільш поширеного у світі в даний момент штаму "Омікрон".

Фото - Flickr.com

Спеціалісти вважають, що першими ознаками штаму "Омікрон" є застуда, нежить, головний біль, а також постійна слабкість.

Серед нових симптомів були відзначені: потріскані губи, наявність сипу на пальцях ніг, сухість шкіри в області шиї та на грудях, а також сип у вигляді болісних красних плям.

А от до числа помилкових ознак захворювання належать порушення травлення,

За словами фахівців з Х'юстонської методистської лікарні, найчастіше "Омікроном" інфікується молодь, часто жінки, однак новий штам не викликає такої кількості випадків госпіталізацій.

Якщо ж людина все-таки потрапить до лікарні, то там вона проведе набагато менше часу, ніж при зараженні "Альфою" та "Дельтою".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?