ВООЗ остаточно виключила перемогу над коронавірусом у 2021 році
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ остаточно виключила перемогу над коронавірусом у 2021 році

ВООЗ остаточно виключила перемогу над коронавірусом у 2021 році
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я констатують неможливість знищити коронавірус COVID-19 та його штами у 2021 році. Директор програми з надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров’я Майкл Раян наголосив, інфекція поширюватиметься навіть після вакцинацій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Xinhua.

За його словами, критерієм успіху в боротьби проти коронавірусу має стати не його викорінення.

Раян наголосив, навіть всесвітня кампанія з вакцинації населення не забезпечить припинення передачі інфекції. Він згадав віспу — це єдина хвороба, яку людству вдалося остаточно побороти на планеті.

“Ми маємо прагнути здобути контроль над вірусом”, - резюмував представник ВООЗ.

Нагадаємо, станом на 26 січня у світі встановили майже 100 мільйонів діагнозів коронавірусу. За даними Університету Джона Гопкінса, загальна кількість смертей сягнула понад 2,1 мільйона. Антилідерами за рівнем поширення COVID-19 та смертності залишаються Сполучені Штати, Бразилія, Індія.

Наразі країни Євросоюзу, Велика Британія, США, Китай, ОАЕ, Ізраїль, Канада та низка інших держав розпочали масову вакцинацію. Також до них належить Росія, однак там користуються не сертифікованим поза межами країни препаратом “Спутник V”, який не пройшов усіх необхідних досліджень.

Раніше ВООЗ звертала увагу на проблемний розподіл вакцини проти коронавірусу світом, оскільки лідери планети купують препарати потужними партіями, не залишивши шансів для інших.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти із Всесвітньої організації охорони здоров’я поділилися із міжнародною спільнотою новим прогнозом: вони озвучили думку, що другий рік пандемії коронавірусу може виявитися важчим ніж перший. Як стверджують представники ВООЗ, в першу чергу, це пов’язано з мутацією COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?