ВООЗ озвучила тривожне попередження - це потрібно знати кожному
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ озвучила тривожне попередження - це потрібно знати кожному

ВООЗ озвучила тривожне попередження - це потрібно знати кожному

Представник Європейського бюро ВООЗ Олег Стороженко виступив з неочікуваним попередженням - він заявив, що у світі вже почалася друга хвиля COVID-19, а деякі країни переживають вже третю хвилю. У ВООЗ звернули увагу на те, що сезон відпусток дещо погіршив ситуацію з протидією коронавірусу. За словами чиновника, друга хвиля в багатьох країнах почалася тоді, коли почали пом'якшувати карантинні заходи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правда. Життя".

"Ми бачили певний прогрес в контролі над інфекцією у квітні-травні цього року, але під тиском економічних обставин уряди послабили заходи, статистика захворювання пішла вгору, і ми можемо розцінювати це як другу хвилю", - підкреслив Олег Стороженко.

За словами представника ВООЗ, деякі країни переживають вже третю хвилю. Окрім того, у сезон відпусток багато людей їздили в інші країни й поверталися інфікованими. Що важливо розуміти, у ВООЗ з тривогою очікують навчального року.

"Слід детальніше вивчити, як відкриття шкіл та закладів вищої освіти впливає на поширення інфекції, і які заходи можуть бути введені додатково, щоб контролювати захворювання", - наголосив Олег Стороженко.

Варто звернути увагу на те, що 4 серпня Німеччина офіційно повідомила, що друга хвиля епідемії COVID-19 вже почалася, а сьогодні, 12 серпня в країні зафіксували рекордну кількість інфікованих з травня, добовий приріст становить 1226 хворих. А в Україні, як прогнозує МОЗ, слід чекати другу хвилю приблизно в жовтні – листопаді. Хоча інколи лунають заяви від представників Кабміну, що друга хвиля в нашій країні вже почалася.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, ситуація з пандемією коронавірусу в Україні продовжує стрімко загострюватися — у середу, 12 серпня, зафіксували вже 1433 нових випадки зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 84 548 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?