ВООЗ поширив заходи профілактики вірусу Зіка
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

ВООЗ поширив заходи профілактики вірусу Зіка

ВООЗ
ВООЗ поширив заходи профілактики вірусу Зіка

Першого лютого пройшло перше засідання Міжнародного медико-санітарного комітету з надзвичайних ситуацій у зв'язку з поширенням вірусу Зіка, за результатами якого було запропоновано ряд рекомендацій щодо інформування громадськості і способів обмежити ризики зараження, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр Всесвітньої організації охорони здоров'я.
Комітет був забезпечений додатковими даними про поточне розуміння історії вірусу, його поширення, клінічної картини і епідеміології, за результатами яких було зроблено висновок про оголошення надзвичайної ситуації.

Як запобіжний захід Комітет зробив такі додаткові рекомендації:

Поширення вірусу Зіка.

  • Має бути посилене спостереження за можливою появою вірусу Зіка, і поширені стандартні визначення та діагностичні симптоми захворювання в зонах ризику.

  • Пріоритетним має бути розвиток нових методів діагностики вірусу для полегшення спостереження і контролю.

  • Потрібно посилити оповіщення про ризики в країнах з високою ймовірністю поширення вірусу Зіка, щоб поінформувати населення, підвищити залучення спільнот, поліпшити звітність і забезпечити застосування векторного керування та особистих заходів захисту.

  • Повинні наполегливо поширюватися і упроваджуватися заходи боротьби з переносниками хвороб та відповідні заходи особистого захисту, щоб знизити ризик впливу вірусу Зіка.

  • Особлива увага повинна бути приділена забезпеченню жінок дітородного віку і вагітних жінок. Вони повинні мають необхідну інформацію і ресурси для зменшення ризику зараження.

  • Вагітні жінки, які зазнали впливу вірусу Зіка, повинні бути проконсультовані і перебувати під подальшим спостереженням за результатом пологів, заснованим на найкращій наявній інформації та національній практиці та політиці.


Довгострокові заходи.

  • Необхідно активізувати відповідні зусилля для дослідження і розробки вірусних вакцин, терапевтичних і діагностичних заходів проти вірусу Зіка.

  • У районах, відомих поширеністю вірусу Зіка, центри медичних послуг повинні бути готові до потенційного зростання неврологічних синдромів та/або вроджених вад розвитку.

Рекомендації для подорожуючих.

  • Не повинно бути ніяких обмежень на поїздки або торгівлю з країнами, областями та/або територіями з підвищеним ризиком передачі вірусу Зіка.

  • Мандрівники в райони з високим ризиком передачі вірусу Зіка повинні бути інформовані про потенційні ризики і забезпечені належними заходами, щоб зменшити ймовірність схильності укусам комарів.

  • Повинні бути реалізовані стандартні рекомендації ВООЗ щодо дезінсекції повітряних суден і аеропортів.


Обмін даними.

  • Національна влада повинна забезпечити швидку і своєчасну звітність та обмін інформацією в галузі суспільної охорони здоров'я, що мають стосунок до важливості цієї НСЗМЗ.

  • Клінічні, вірусологічні та епідеміологічні дані, пов'язані зі збільшенням темпів мікроцефалії та / або GBS, і передачі вірусу Зіка, повинні бути швидко передані ВООЗ з метою сприяння міжнародному розумінню цих подій, щоб направляти міжнародну підтримку зусиль по боротьбі та пріоритети подальшого дослідження і розробки продукту .

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?