ВООЗ пояснила алергічні реакції на вакцину проти коронавірусу Pfizer
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ пояснила алергічні реакції на вакцину проти коронавірусу Pfizer

ВООЗ пояснила алергічні реакції на вакцину проти коронавірусу Pfizer
Джерело:  online.ua

Представники Всесвітньої організація охорони здоров'я наголосили, що уважно стежать за процесом вакцинації проти коронавірусу. За їхніми словами, станом на сьогодні у світі не зареєстровано жодного летального випадку в результаті імунізації проти коронавірусу жодним із дозволених препаратів. Однак, не можна не звернути увагу на те, що фахівці ВООЗ все-таки зафіксували побічні ефекти у вигляді анафілактичного шоку. Цю інформацію під час пресконференції 20 січня першою підтвердила експертка ВООЗ Маріанджела Сімао, передає ONLINE.UA з посиланням на допис у Твіттер організації.

"У нас є вакцина, яка широко використовується на ринку. Це Pfizer. І ми поки не побачили жодної смерті від вакцин, які на цей час використовуються", – підкреслила Маріанджела Сімао.

Що важливо розуміти, експерти ВООЗ дійсно фіксували випадки анафілактичного шоку в результаті вакцинації Pfizer. Окрім того, відомо, що у деяких вакцинованих була схильність до алергічних реакцій. В таких випадках представники організації рекомендують людям вакцинуватися під наглядом медиків.

"Але ні анафілактичний шок, ні алергічні реакції не становлять значної небезпеки для людей та їх здоров'я. Анафілактична реакція означає, що тіло занадто сильно реагує на ліки, їжу або інші речовини", – наголошують представники орагнізації.

Варто зазначити, що наразі ВООЗ уважно стежить за використанням ще 12 препаратів, які очікують оцінку ефективності та безпеки від експертів організації. Рекомендації щодо їх використання обіцяють регулярно оновлювати.

Як уже згадувалося раніше, з початку масової вакцинації проти коронавірусу в Норвегії зареєстрували 33 смерті людей старше 75 років. Всім їм була введена вакцина Pfizer. Однак, як стверджують експерти, причинно-наслідковий зв'язок між вакцинацією та смертю не встановили. Усі померлі були похилого віку з серйозними хронічними захворюваннями. Понад 100 громадян Нідерландів, які вже отримали щеплення від коронавірусу вакциною Pfizer / BioNTech, пізніше заявили про побічні ефекти препарату.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, вакцина Pfizer довела ефективність  проти британського штаму COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?