ВООЗ пояснила, чому оголосила пандемію коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ пояснила, чому оголосила пандемію коронавірусу

ВООЗ пояснила, чому оголосила пандемію коронавірусу
Джерело:  online.ua

Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус заявив, що пандемію коронавірусу COVID-19 оголосили через масштаби й швидкість поширення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу структури.

Очільник ВООЗ виступив на брифінгу у швейцарській Женеві в четвер, 12 березня. За його словами, на ідею вплинула бездіяльність окремих країн на тлі спалаху.

"Ми виступили з такою оцінкою з двох основних причин: по-перше, через швидкість і масштаби передачі", - стверджує Гебреєсус.

Гендиректор ВООЗ додав, що вони глибоко стурбовані, як "деякі країни не підходять до цієї загрози з тим рівнем політичної прихильності, який необхідний для контролю над нею".

Він назвав пандемію цілком підконтрольною та нагадав — усім державам слід тримати баланс між захистом здоров'я, боротьбою з економічними наслідками коронавірусу та дотримання прав людей.

Станом на 12 березня у світі зареєстрували понад 124 тисячі випадків COVID-19. Близько 4,6 тисячі людей померли від інфекції.

Як повідомляв ONLINE.UA, експертка з трендів та нових напрямків розвитку суспільства  Лі Еделькорт заявила, що пандемія коронавірусу COVID-19 має певні плюси для усієї планети. На думку тренд-хартерки з Нідерландів, вимушена ізоляція вплине на темп життя людей, заставить їх споживати менше. Також вона зазначає, що в умовах заборони масових заходів організаторам необхідно буде вигадати нові способи комунікації та передачі інформації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?