ВООЗ пояснила, кому не дістанеться вакцина від COVID-19 аж до 2022 року
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ пояснила, кому не дістанеться вакцина від COVID-19 аж до 2022 року

ВООЗ пояснила, кому не дістанеться вакцина від COVID-19 аж до 2022 року
Джерело:  online.ua

Головна наукова співробітниця Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Сумья Свамінатан звернулася до міжнародної спільноти з важливим попередженням — вона офіційно заявила, що здоровим молодим людям, цілком ймовірно, доведеться чекати вакцину від коронавірусу SARS-CoV-2 до 2022 року, оскільки її, в першу чергу, потрібно віддавати медичним працівникам і людям з груп ризику. Представниця ВООЗ також звернула увагу на те, що попри численні випробування вакцини від коронавірусу, масова вакцинація у найближчому майбутньому малоймовірна. Про це інформує ONLINE.UA з посилання на видання The Guardian.

"Я думаю, що здорововій молодій людині, можливо, доведеться почекати до 2022 року, щоб отримати вакцину", — наголосила чиновниця.

Свамінатан має надію, що до 2021 року буде принаймні одна ефективна вакцина, однак вона буде доступна тільки в "обмежених кількостях". Не можна також не згадати про те, що стратегічна консультативна група експертів ВООЗ з імунізації нещодавно оприлюднила гайд для країн, як пріотеризувати групи людей для вакцинації. В ньому наголошується, що необхідно вакцинувати мінімум 70% населення, щоб нарешті зупинити стрімке поширення вірусу.

Окрім того, представниця ВООЗ застерегла від самозаспокоєння щодо рівня смертності від вірусу, наголосивши, що зі збільшенням числа випадків смертність також буде зростати

"Зростання смертності завжди відстає від зростання випадків захворювання на пару тижнів", — пояснила Сумья Свамінатан.

Що також важливо розуміти, нещодавно глава МОЗ Максим Степанов в ефірі одного з українських телеканалів також озвучив важливе попередження — за його словами, довгоочікувана вакцина від коронавірусу може коштувати приблизно 37 доларів, коли буде доступна в нашій країні. Окрім того, очільник міністерства звернув увагу українців на те, що точна кінцева вартість ще невідома. Максим Степанов пояснив, що ціну у 37 доларів назвали компанії із США та Китаю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ситуація з пандемією коронавірусу в Україні невпинно погіршується — в нашому новому матеріалі можна знайти детальну статистику за 15 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?