ВООЗ пропонує мораторій на ревакцинацію від коронавірусу в заможних країнах
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ пропонує мораторій на ревакцинацію від коронавірусу в заможних країнах

ВООЗ пропонує мораторій на ревакцинацію від коронавірусу в заможних країнах
Джерело:  online.ua

У Всесвітній організації охорони здоров’я виступили з ініціативою про всеосяжний мораторій на проведення ревакцинації у розвинених країнах через “захоплення” таким чином найбільшої частки поставок.

Джерело: ВООЗ

За словами голови структури Тедроса Аданома Гебреісуса, ще у травні спільнота обговорювала вакцинацію до 10% всього населення планети. У країнах з високими темпами розвитку немає нестачі препаратів, там це завдання перевиповнили.

Вже у серпні часта вакцин на ці країни становила співвідношення 100 доз на 100 осіб - удвічі більше за показники згаданого травня.

“Тим часом країни з низьким рівнем доходу змогли лише почати вводити 1,5 дози на кожні 100 осіб через відсутність препаратів. Нам необхідно в терміновому порядку змінити ситуацію, коли велика частина вакцин виявляються в країнах з високим рівнем доходів, і перейти до постачань здебільшого препаратів в країни з низьким рівнем доходів. Відповідно, ВООЗ закликає ввести мораторій на ревакцинацію як мінімум до кінця вересня, щоб дати можливість вакцинувати не менше 10% населення кожної країни”, - звернув увагу представник організації.

Він наголосив, що виробники різноманітних вакцин мали б приділити увагу глобальній ініціативі COVAX, згідно з програмою якою вакцину розподіляють поміж нерозвиненими країнами чи такими, які розвиваються.

ВООЗ вже не вперше виступає із попередженнями про дисбаланс вакцинації у світі, який фактично ставить під загрозу боротьбу проти коронавірусної пандемії в цілому - неможливо подолати глобальну кризу завдяки успіхам лише в окремих регіонах.

Процес масової імунізації дорослого населення розпочався 24 лютого, а днем раніше держава отримала першу партію відповідного препарату. З того часу українська сторона різними шляхами отримала мільйони доз вакцин:

  • Covishield (виготовлений в Індії за офіційною ліцензією препарат AstraZeneca);

  • Coronavac (китайська вакцина, якою масово щеплюють станом на сьогодні);

  • AstraZeneca (виробництва Південної Кореї);

  • Pfizer-BioNTech (найперша зареєстрована у світі американо-німецька вакцина);

  • Moderna (також американський препарат).

Наразі щеплено двома дозами понад 2,1 мільйона громадян, а одну дозу отримали понад 3,7 мільйона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?