ВООЗ вимагає створити гуманітарний коридор для постраждалих від РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ вимагає створити гуманітарний коридор для постраждалих від РФ

ВООЗ вимагає створити гуманітарний коридор для постраждалих від РФ
Джерело:  online.ua

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус завив, що організація гуманітарного кордону до України повинна бути виконана терміново.

Джерело: Твіттер ВООЗ

ВООЗ закликала до створення гуманітарного коридору до України

Голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що існує нагальна потреба у створенні коридору, щоб забезпечити безпечний та постійний доступ гуманітарних працівників і поставок до людей, які цього потребують.

ВООЗ глибоко стурбована щодо гуманітарної кризи в Україні. ВООЗ стежить за ситуацією на місці, співпрацює з партнерами, щоби оцінити вплив конфлікту на ситуацію з охороною здоров’я в Україні, а також гарантувати доставку основних медичних препаратів, — заявив голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Тедрос Аданом Гебреєсус (фото — wikimedia.org)

За його словами, перша партія прибуде до Польщі 3 березня, включно з 6 тоннами препаратів для травматології та невідкладної хірургії для задоволення потреб 1000 пацієнтів та інших медичних товарів для задоволення потреб 150 000 людей потерпілих від конфлікту, які були розподілені на невідкладні потреби 23 лікарень.

Необхідно терміново створити коридор, щоб забезпечити безпечний і постійний доступ гуманітарних працівників та постачання до людей, які потребують допомоги. На ці потреби ВООЗ уже наразі виділила 5,2 мільйона доларів США з нашого фонду на випадок надзвичайних ситуацій. Наші потреби на наступні три місяці ми оцінюємо у 45 мільйонів доларів для України та 12,5 мільйонів доларів на підтримку сусідніх країн, які турбуються про біженців, — наголосив голова ВООЗ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?