ВООЗ закликає світ негайно готуватися до нової пандемії
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ закликає світ негайно готуватися до нової пандемії

ВООЗ закликає світ негайно готуватися до нової пандемії
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров’я озвучила екстрене попередження міжнародній спільноті. Там звернули увагу на те, що пандемія коронавірусу є нагадуванням про важливість зміцнення галузі охорони здоров'я в кожній країні. Окрім того, керівництво ВООЗ закликало людство розпочати негайну підготовку до наступної потенційної пандемії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційне повідомлення організації, яке було опубліковане на її сайті 6 листопада.

"Ми повинні вже зараз вжити заходів щодо забезпечення готовності до наступної пандемії", — наголосили представники ВООЗ.

За словами експертів організації, протягом останнього року держави з надійною інфраструктурою в галузі охорони здоров'я змогли вжити оперативних заходів для стримування поширення вірусу. У ВООЗ звертають увагу на те, що світ може перемогти COVID-19 за допомогою "науки, рішень і солідарності". Окрім того, фахівці нагадали, що вперше світ згуртувався навколо розробок необхідних вакцин, засобів діагностики і лікування, а також забезпечення їх доступності для всіх країн на основі дотримання принципу справедливості.

"Людство не повинне відступати від досягнення найважливіших цілей в галузі охорони здоров'я, адже пандемія COVID-19 слугує нагадуванням, що здоров'я – це основа соціальної, економічної і політичної стабільності", — наголосили представники ВООЗ.

Не можна не звернути увагу на те, що раніше глава офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт повідомив важливу новину — він розповів, що вакцина проти коронавірусу може з’явитися в нашій країні у другій половині 2021 року. Також чиновник зазначив, що першими вакцину отримають люди з групи ризику. Як стверджує Хабіхт, в першу чергу щеплення повинні зробити медпрацівники, люди похилого віку та люди з хронічними захворюваннями.

"Якщо все буде добре, тоді вакцина буде доступна в Україні та інших країнах-членах COVAX починаючи з другої половини 2021 року для груп високого ризику", — розповів представник ВООЗ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше МОЗ опублікувало оновлений список червоних та помаранчевих зон в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?