ВООЗ заявила про новий антирекорд пандемії COVID-19 - шокуючі дані
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ заявила про новий антирекорд пандемії COVID-19 - шокуючі дані

Джерело:  Голос Америки

У Всесвітній організації охорони здоров'я зафіксували новий антирекорд, який встановила пандемія коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За словами гендиректора Тедроса Адганома Гебреісуса, експерти зареєстрували рекордну кількість нових випадків інфекції на планеті.

"Протягом минулих 24 годин ВООЗ отримав інформацію про 106 000 випадків — найбільша добова кількість з часу початку спалаху", - пояснив він.

З цієї кількості приблизно дві третини знаходяться на території усього чотирьох країн. Найбільшу кількість випадків COVID-19 виявили у Сполучених Штатах, Росії, Бразилії та Великій Британії.

Бразилія вирвалася в антилідери під час епідемії нещодавно. У середу місцеві лікарі підтвердили найбільшу кількість випадків за одну добу, майже 19 951. Загальний показник сягнув понад 291 тисячу. Україна знаходиться на 3-му місці у світі, попереду лише США та Росія.

Згідно з даними Університету Джона Гопкінса, станом на 21 травня у світі підтвердили понад 5 мільйонів інфікованих COVID-19 людей. Кількість смертельних випадків сягнула 328 тисяч.

Тим часом в Україні виявили 19 706 хворих на новий коронавірус. З них померли 579 українців, одужали 6 227.

Більшість країн ввели жорсткі карантинні обмеження, щоб запобігти поширенню коронавірусу. Наразі поміж державами майже повністю закриті кордони, пасажирське сполучення — наземне та повітряне — відсутнє.

Як повідомляв ONLINE.UA, зі Сполучених Штатів надійшли чудові новини — американська влада вирішила надати додаткову допомогу Україні для боротьби з коронавірусом. Вже переведено мільйон доларів, які підуть на закупівлю медичного обладнання та матеріалів. Ця допомога була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?