ВООЗ звернулася до всього світу з попередженням про вакцинацію проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ звернулася до всього світу з попередженням про вакцинацію проти COVID-19

ВООЗ звернулася до всього світу з попередженням про вакцинацію проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я звернулися до всього світу на тлі початку першої кампанії з вакцинації проти COVID-19. Структура закликала держави не допустити масового примусового щеплення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NBC.

За словами директорки відділу з імунізації Кейт О'Брайан, примусова вакцинація неприпустима.

"Я не думаю, що ми припускаємо, що будь-які країни створять мандат на вакцинацію… Однак, можуть бути країни або ситуації в країнах, де через професійні обставини необхідно або наполегливо рекомендується пройти вакцинацію", - пояснила посадовиця.

Вона виступила за наполегливі рекомендації щодо щеплень, наприклад, для медиків інтенсивної терапії.
Майже всі країни, які розробили стратегії з масової вакцинації проти коронавірусу, внесли робітників медичної галузі у групу населення, яка першою отримає необхідну вакцину після її поширення.

Такий підхід передбачений також в Україні, окрім медиків препарат отримають військовослужбовці в зоні проведення Операції Об'єднаних сил. Український уряд прогнозує надходження препарату упродовж перших двох кварталів наступного 2021 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Великій Британії оголосили про початок масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19. Уже вранці у вівторок, 8 грудня, перші пацієнти отримали препарат, виготовлений нещодавно фахівцями Pfizer/BioNTech.

За оприлюдненими даними, першою пацієнткою на щеплення стала 90-річна мешканка містечка Енніскіллен, Північна Ірландія. Маргарет Кінан визнала, що це для неї велика честь отримати дозу препарату в університетській лікарні Ковентрі, це сталося о 06:31.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?