Ворог Путіна - пристойна людина: російський історик жорстко пройшовся по режиму в РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Ворог Путіна - пристойна людина: російський історик жорстко пройшовся по режиму в РФ

Ворог Путіна - пристойна людина: російський історик жорстко пройшовся по режиму в РФ
Джерело:  belgazeta.by

Російський публіцист і історик Євген Понасенков стверджує, що в Кремлі намагаються зняти конфлікт між народом і владою шляхом пошуку ворогів - освічених і пристойних людей.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "БелГазету".


"Радянська і путінська влада за своєю природою маргінальні, вони випадають з поняття смаку. Пам'ятники завжди ставляться не минулим епохам, а нинішній. У зв'язку з цим пам'ятники Грозному, Сталіну, буфонна ідея пам'ятника загиблому в донецькому ліфті місцевому гопнику з ім'ям американського телефона - по суті , один великий пам'ятник сьогоднішній пошлій трагікомічній епосі", - розповів Понасенков.


За його словами, головна мета президента РФ Володимира Путіна - відвернути народ від економічних і соціальних проблем і нацькувати людей один на одного.


Читайте також: Путін не зупиниться: з'явився прогноз щодо наступного пам'ятника в Москві.


"Що до конкретного замовлення, то його немає: є лише колосальне бажання зробити з неосвіченого населення агресивну масу, зняти конфлікт між народом і владою шляхом пошуку внутрішнього ворога. Ворог у цій ситуації - освічена, вихована, випрасувана, пристойна людина. Якби народ побачив головну проблему економіки і культури в бездарному і убогому управлінні, це стало би вкрай небезпечно для нинішньої влади, для якої все швидко закінчилося б", - пояснив історик.


Він також підкреслив, що в цьому контексті Україна також стала ворогом, який відволікає.


"В принципі, в 2012-13гг. до цього все йшло - і щоб відволікти народ від реального винуватця всіх бід, Кремль придумав зовнішнього і внутрішнього ворога: ситуацію в Україні і ліберальних, освічених, чистеньких інтелігентиків", - резюмував Понасенков.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Україні зняли фільм "Війна на нульовому кілометрі" про початок військового конфлікту на Донбасі, в який увійшли реальні історії українських прикордонників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?