Ворог завдав удару на Донбасі - є втрати серед бійців ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Ворог завдав удару на Донбасі - є втрати серед бійців ЗСУ

Ворог завдав удару на Донбасі - є втрати серед бійців ЗСУ
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої "ДНР" атакували українських бійців за допомогою безпілотника, озброєного пострілом для гранатомета. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на штаб Операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Сьогодні, 1 червня російсько-окупаційні війська вчергове порушили режим припинення вогню та обстріляли наших захисників поблизу населеного пункту Гнутове. Противник з безпілотного літального апарату скинув постріл ВОГ-17 над позиціями Об’єднаних сил", - пояснили у командуванні.

За офіційними даними, один український військовослужбовець отримав поранення від уламка пострілу. Його госпіталізували до медичного закладу, де й надали усю необхідну допомогу.

"Підрозділи Об’єднаних сил, використовуючи наявні вогневі засоби, дали загарбникам адекватну відповідь", - підкреслили у штабі.

Зазначається, що за попередню добу російський агресор завдав три удари у різних напрямках. Бойовики використали 82-мм міномети. різні гранатомети й великокаліберні кулемети. Жодна з цих витівок не залишилася без відповіді українських підрозділів.

"Для здійснення заходів із відсічі та стримування збройної агресії наші воїни вправно задіяли чергові вогневі засоби і змусили ворога припинити свою злочинну активність. За даними розвідки, 31 травня українські оборонці знищили одного та поранили двох окупантів", - додало командування.

Нагадаємо, війна на Донбасі триває з весни 2014 року. Дані ООН свідчать про загибель 14 тисяч осіб під час конфлікту, спровокованого та керованого Кремлем.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 червня, українська делегація, в складі якої буде голова Офісу президента України Андрій Єрмак і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, терміново летить до Німеччини на важливі переговори. У Берліні у них заплановані зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, зовнішньополітичним радником канцлерки Яном Гекерен, міністеркою оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер. На порядку денному стоять питання Донбасу і Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?