Воронін розповів, як помирити футболістів збірної України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Воронін розповів, як помирити футболістів збірної України

Воронін розповів, як помирити футболістів збірної України

Конфліктну ситуацію в збірній України між футболістами "Динамо" и "Шахтаря" мусить вирішити така авторитетна людина, як Андрій Шевченко.
Як повідомляє ONLINE.UA, таку думку висловив колишній форвард збірної України Андрій Воронін.
"Вважаю, повинна знайтися авторитетна людина, яка зможе сісти і поговорити з хлопцями. Думаю, це Андрій Шевченко, який входить до тренерського штабу збірної. Деякі хлопці ще встигли пограти з Шевою разом, його знають і поважають всі. Я думаю, він зможе цю ситуацію розрулити. Тому що якщо цього не зробити, то нічого доброго не вийде. Те, що сталося, погіршило ситуацію між гравцями "Динамо" і "Шахтаря". Все-таки хлопцям потрібно буде перебувати разом місяць, а то й більше - на зборах, на іграх, під час турніру. А завдання перед усіма зараз стоїть одне. У збірній футболісти грають не за клуби - не за "Динамо" (Київ), не за "Шахтар" (Донецьк), а за Україну, представляють цілу країну, яка буде за них вболівати і переживати. Вони повинні це пам'ятати. Але в тій ситуації, яка зараз складається, мені важко віриться, що все буде спокійно. Тому що на тренуваннях, особливо коли довго тренуєшся, теж бувають різні моменти: і підкати, і стики, і розбірки якісь між собою. І у нас, коли я грав у збірній, все це було. Але коли потім ти вмієш все це згладити - зайти один до одного в кімнату, випити пива, поговорити спокійно - це одне. А коли затаїв образу - зовсім інше, нічого доброго з цього не буде", - розповів Воронін в інтерв'ю kp.ua.

ДИВІТЬСЯБійка на матчі Шахтар - Динамо: думки футболістів, опубліковано відео
Воронін дав свою оцінку поведінці Ярмоленкв, з яким він встиг пограти в збірній України.
"У будь-якому разі не можна так поводитися, як повівся Андрій. Ярмоленко - зараз зірка в Україні, на нього дивляться діти, на нього дивляться інші футболісти, за його грою спостерігають жінки. І немає різниці - опинився перед ним Степаненко, який грає за збірну України, був би це Срна, який грає за збірну Хорватії, чи це був би якийсь бразилець. Футбол - це футбол, це не кікбоксинг. Не можна опускатися до такого, щоб ось так, нишком... Якщо хочеш розібратися - можна підійти потім в роздягальні, поговорити, сказати: "Так не можна, це некрасиво, ти принижуєш "Динамо". Але не в такій формі, як це було. Я розумію - емоції. Я сам був дуже емоційним, але до такого ніколи не опускався", - зазначив Воронін.

ЧИТАЙТЕ"Готовий вибачитися": Суркіс зробив заяву щодо матчу Шахтар - Динамо
На думку Вороніна, головне - це позитивна атмосфера в збірній.
"Завжди хтось когось недолюблює, хтось комусь заздрить тощо. Але коли ти виходиш на футбольне поле, ти повинен розуміти, що позаду тебе - гравець, який за тебе глотку порве супернику. Якщо ти це відчуваєш, то це і є команда. Гравці повинні битися один за одного і за країну. Тільки тоді щось вийде. Якщо такого не буде - це вже не команда. Не секрет, що в збірній існує табір гравців "Динамо" і табір гравців " Шахтаря ". Гравці донецького клубу завжди тримаються один за одного, гравці київського клубу більше спілкуються між собою. Але ми виходили на поле і віддавалися повністю грі. Ми завжди знаходили спільну мову, у нас був дуже хороший мікроклімат в команді, ніколи не було ніякої підлості. Ми разом святкували перемоги і невдачі теж переживали разом. Головне, щоб цього і зараз досягли тренери в збірній. Хороший мікроклімат - найважливіше. Дві гри - це одне, а півтора місяці провести разом - це дуже важко", - резюмував Воронін.
ЧИТАЙТЕ: Футболістові "Шахтаря" виділили охорону через погрози фанатів "Динамо"
Як повідомляв ONLINE.UA, Ярмоленко не вибачився перед Степаненком за удар нишком в матчі з "Шахтарем".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?