Вперше в історії медичні сили ЗСУ провели унікальну операцію
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вперше в історії медичні сили ЗСУ провели унікальну операцію

Вперше в історії медичні сили ЗСУ провели унікальну операцію
Джерело:  online.ua

Військовим хірургам Збройних Сил України вперше в історії вдалося провести операцію з видалення нирки при вогнепальному пораненні з руйнацією органа - вона справді не має аналогів у світі.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Джерело: Медіацентр "Україна — Укрінформ"

Українські військові хірурги провели операцію, яка не має аналогів у світі

У нас гарні новини, якими ми можемо пишатися, щодо Медичних сил ЗСУ. Минулого тижня у військовому мобільному госпіталі в одному з прифронтових міст уперше в Україні виконана сучасна лапароскопічна операція - видалення нирки при вогнепальному пораненні з руйнацією органа, - розповіла представниця Міноборони.

Ганна Маляр звертає увагу на те, що в мобільному госпіталі наші медики встигли зробити вже 2 такі операції і врятувати життя наших бійців. За її словами, саме завдяки надсучасним технологіям і професіоналізму військових хірургів поранені вже ходять по палаті.

Фото - скриншот

Такі операції при бойовій травмі нирки не мають аналогів у світі. Ми сьогодні повинні пишатися українською військовою медициною, яка нині перша стикається із дуже складними викликами, успішно їх долає і фактично стає прикладом для військових лікарів усього світу. Військові хірурги України тримають стрій та впроваджують сучасні малоінвазивні операції для порятунку тяжкопоранених, - підсумувала Ганна Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?