Вперше в історії: вчені заявили про сенсаційний науковий прорив
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вперше в історії: вчені заявили про сенсаційний науковий прорив

Вперше в історії: вчені заявили про сенсаційний науковий прорив
Джерело:  online.ua

Попри те що наразі майже весь науковий світ зосереджений на боротьбі з пандемією коронавірусу, чимало науковців продовжують проводити дослідження, від яких безпосередньо залежить майбутнє всього людства. Так, нещодавно стало відомо, що команда з 53 вчених уперше в історії змогла зробити повне "розшифрування" Х-хромосоми людини - науковці змогли описати її первинну структуру. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на статтю, яку опублікувало авторитетне видання Nature.

Варто звернути увагу на те, що ще у 2003 році вченим вдалося повністю секвенувати (ред. встановлення послідовності) людський геном – сукупність усієї ДНК організму разом із генами. Вийшла послідовність у 3 мільярди літер. Однак лише через 17 років після цього відкриття, вчені заявили про перше успішне повне секвенування людської хромосоми.

"Секвенування – це термін молекулярної біології, який позначає "розкладання" полімера на мономери (тобто опис складної сполуки, що складається з великої кількості повторюваних частин, "ланцюжком" цих повторюваних частин).Зробити це вдалося за допомогою нової методики – нанопорового секвенування, яке, на відміну від інших його різновидів, дозволяє "розшифровувати" великі ділянки ДНК. А хромосома за структурою містить понад 90% ДНК клітини", - пояснює видання.

За словами вчених, їхнє сенсаційне відкриття наблизить людство до кращого розуміння людської біології та генетики.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  вчені з Королівського коледжу Лондона приголомшили міжнародну спільноту  результатами свого дослідження щодо коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?