Вперше за 5 років: у Зеленського потішили чудовими новинами щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Вперше за 5 років: у Зеленського потішили чудовими новинами щодо Донбасу

Вперше за 5 років: у Зеленського потішили чудовими новинами щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського повідомила українським громадянам прекрасну новину - в ОПУ наголосили, що 9 червня зранку у форматі відеоконференції стартував черговий раунд консультацій у робочій групі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання на Сході України. Окрім того, зазначається, що вперше за понад 5 років до діалогу на майданчику ТКГ у складі української делегації залучені представники тимчасово окупованих Російською Федерацією районів Донецької та Луганської областей України. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Залучення представників ОРДЛО відбувається з метою реалізації положень Комплексу заходів щодо виконання Мінських домовленостей, зокрема пункту 9, пунктів 11-12, якими передбачено проведення консультацій з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей стосовно параметрів політичного врегулювання та змін до законодавства", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що на сьогоднішньому засіданні Донеччину представляють відомі українські журналісти Денис Казанський та Сергій Гармаш, які 6 років тому були змушені залишити Донецьк. Окрім того, зазначається, що Луганську область представляє юрист, очільник Міжнародної громадської організації "Луганське земляцтво" Вадим Горан. Також для участі в роботі ТКГ від окремих районів Луганської області заявлено відомого лікаря Костянтина Лібстера.

Що важливо розуміти, нещодавно глава МЗС України Дмитро Кулеба звернувся до російського президента Володимира Путіна. Він звернув увагу на те, що РФ нахабно продовжує збройну агресію проти нашої країни. Так, протягом останнього тижня незаконні збройні формування РФ на Донбасі поранили 9 бійців ЗСУ. Команда Володимира Зеленського через тривожну ситуацію, що склалася, звернулася до Кремля із закликом до взаємної конструктивності в переговорному процесі в "нормандському форматі", так як без цього неможливо досягти миру на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  бойовики "ЛНР" раптово відмовилися від війни на Донбасі  - що саме сталося, можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?