Вперше за свою історію - українців потішили гарними новинами
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вперше за свою історію - українців потішили гарними новинами

Вперше за свою історію - українців потішили гарними новинами
Джерело:  online.ua

В Україні триває нова економічна криза на тлі епідемії коронавірусу COVID-19. Водночас Національний банк підготував кілька гарних новин для українців навіть у таких умовах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву заступника голови відомства Олега Чурія.

Під час інтерв'ю "Новому Радіо" посадовець пояснив, що деякі впроваджені зміни стали першими з часів існування країни.

"Україна вперше за свою історію знижує облікову ставку під час кризи. Саме тоді, коли цього потребує бізнес та економіка. За рік ми знизили облікову ставку загалом на 12 відсоткових пунктів. Сьогодні вона рекордно низька – 6%", - пояснив Чурій.

Заступник голови НБУ також додав, відомство наразі здатне давати банкам довге рефінансування. Кожна з установ користується однаковими правилами.

"Збудувати економіку, як і звичайний будинок, на "болоті" неможливо. Найкраще, що може зробити Національний банк, – забезпечити фундамент для росту. Тобто макрофінансову стабільність. Цим ми й займалися останні роки. Тому сьогодні здоровіша ситуація", - стверджує Чурій.

Нагадаємо, в Україні ввели жорсткий карантин з середини березня. У містах та областях навіть блокували рух громадського транспорту. Відновлювати нормальне життя влада почала у травні.

Вже у червні почали роботу заклади громадського харчування, обговорюється питання відновлення авіасполучення та відкриття кордонів.

Згідно з прогнозом МВФ, українська економіка може втратити понад 8% за підсумками 2020 року. Це найгірший з усіх прогнозів щодо нашої держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, пандемія коронавірусу COVID-19 виявилася найгіршою кризою для людства за багато останніх десятиліть. Експерти Міжнародного валютного фонду напередодні оновили свій прогноз щодо її наслідків. За версією фахівців, світова економіка втратить за підсумками 2020 року 4,9% загального ВВП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?