Вражаюче видовище: створено надточне фото центру Чумацького шляху
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вражаюче видовище: створено надточне фото центру Чумацького шляху

Вражаюче видовище: створено надточне фото центру Чумацького шляху
Джерело:  online.ua

Астрономам нарешті вдалося створити найбільш детальне зображення центру галактики Чумацький шлях. Вражаючий результат їхньої роботи продемонстрували у ролику на офіційному YouTube-каналі European Southern Observatory (ESO), повідомляє ONLINE.UA.

Варто зазначити, що фото вдалося зробити завдяки інфрачервоній камері HAWK-I. Що цікаво, отримане зображення чітко демонструє центральну частину нашої галактики крізь хмари зоряного пилу. Окрім того, дослідники показали різницю між знімком з камери телескопа та інфрачервоної камери.

Також зазначається, що завдяки цьому зображенню вчені дізналися, що зореутворення в центрі галактики не було безперервним, як вважалося раніше. Вчені виявили, що спалах зореутворення, який стався близько 1 млрд років тому, "породив" безліч зірок. За попередніми даними, їхня загальна маса досягла кількох десятків мільйонів Сонць.

Варто звернути увагу на те, що оригінальне фото має розширення 40303x17463 пікселів і займає 1,5 Гб. При цьому кутова роздільна здатність знімка всього 0,2 секунди дуги. Це еквівалентно тому, якби з Києва можна було розрізнити футбольний м'яч у Хмельницькому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  NASA вперше оприлюднило світлини планетоїда 2014 MU69 (також Ultima Thule), який знаходиться в поясі Койпера на околицях Сонячної системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?