Вражаюче явище: астрономи показали злиття галактик
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вражаюче явище: астрономи показали злиття галактик

Вражаюче явище: астрономи показали злиття галактик
Джерело:  online.ua

Астрономам завдяки телескопу Spitzer вдалося зафіксувати вражаючі кадри злиття галактик. Варто зазначити, що таке злиття призводять до неминучої загибелі зірок, передає ONLINE.UA з посиланням на naked-science.

Перші світлини опублікувала Лабораторія реактивного руху NASA. Поки що галактики не зійшлися остаточно, але вони вже потужно впливають один на одного гравітацією.

Зазначається, сила тяжіння призведе до зупинки утворення нових зірок, тому галактиці доведеться лише повільно згасати.

"Зараз злиття галактик відбувається дуже рідко. При цьому 6 – 9 мільярдів років тому ці процеси відбувалися значно частіше. Тож побачити подібне злиття – справді рідкісна змога", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, галактика - гравітаційно зв'язана система із зір і зоряних скупчень, міжзоряного газу, пилу й темної матерії. Усі об'єкти в складі галактик беруть участь в обертанні навколо спільного центру мас. Галактики — надзвичайно далекі об'єкти. Відстань до найближчих із них вимірюється в мегапарсеках, а до далеких — в одиницях червоного зміщення. Саме через віддаленість неозброєним оком розрізнити на небі можна лише три з них: туманність Андромеди(видно в північній півкулі), Велику і Малу Магелланові Хмари (видно в південній).

Раніше ONLINE.UA публікував фото потужного урагану на Юпітері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?