Вражаючі знімки NASA: феєрверк з космосу здивував астрономів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вражаючі знімки NASA: феєрверк з космосу здивував астрономів

Вражаючі знімки NASA: феєрверк з космосу здивував астрономів
Джерело:  24 канал

Галактика NGC 6946 у сузір’ї Лебедя, відома серед астрономів під назвою «Феєрверк», нещодавно виправдала свою друге ім'я. Співробітникам NASA раптово довелось спостерігати за дуже несподіваним явищем в її структурі. У цій галактиці раптово з’явилися яскраві спалахи, які раніше помічались вкрай рідко.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24 канал », спостереження за галактикою NGC 6946 проводилося на базі космічної обсерваторії Nuclear Spectroscopic Telescope Array в рентгенівському діапазоні.

Спалахи почалися наприкінці серпня 2019 року. Вони тривали протягом 10 днів і потім припинилися.

Це вже четвертий подібний випадок в історії спостережень за цією галактикою. Спалахи в NGC 6946 відбуваються в рентгенівському діапазоні, тому їх неможливо побачити за допомогою звичайного телескопа.

Астрономи поки не знайшли пояснень цьому явищу. За однією з версій це могло бути поглинання чорною дірою однієї з малих зірок або іншого космічного об’єкта.

Варто відзначити, що галактика NGC 6946 або «Феєрверк» знаходиться від нашої планети на відстані 22 мільйонів світлових років. Це означає, що незвичні спахали, які помітили астрономи кілька тижнів тому, насправді відбулись задовго до появи людства.

Нагадаємо, що нещодавно астрономи показали на відео дуже дивну планету-гіганта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?