Врятовано сотні компаній: закордонним послам розповіли, як в Україні борються з рейдерами
Категорія
Україна
Дата публікації

Врятовано сотні компаній: закордонним послам розповіли, як в Україні борються з рейдерами

Врятовано сотні компаній: закордонним послам розповіли, як в Україні борються з рейдерами
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко підписав антирейдерський закон, який був розроблений Міністерством юстиції в тісній співпраці з представниками бізнес-середовища, про що глава Мін'юсту Павло Петренко поінформував іноземних послів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу міністерства юстиції.
В ході зустрічі з послами країн "великої сімки", присвяченій питанням захисту прав інвесторів в Україні, Петренко повідомив, що країна отримала додаткові механізми, що закривають практично всі прогалини, якими досі користувалися рейдери.
«Найголовніша зміна полягає у впровадженні кримінальної відповідальності для всіх осіб, причетних до рейдерських дій. Йдеться про заявників, реєстраторів і вигодонабувачів, які можуть отримати за свої дії до 8 років в'язниці зі спецконфіскацією всього майна», - підкреслив Петренко.
При цьому заступник міністра юстиції Павло Мороз відзначив безпрецедентно широке залучення бізнесу і громадськості до розробки законопроекту.
«Через механізми швидкого реагування, які в цьому році були впроваджені Міністерством юстиції, вдалося врятувати від незаконних захоплень сотні українських та іноземних компаній, серед яких Бунге, Юникредит банк, Новус, Південтеплоенергомонтаж і багато інших», - додав Петренко.
Посли країн G7, в свою чергу, відзначили, що боротьба з рейдерством - це вкрай важливе питання, яке фактично стосується питань національної безпеки.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петренко зазначив, що в новому рейтингу Світового банку Doing Business-2017, який враховує легкість ведення бізнесу в кожній конкретній країні, Україна піднялася на три позиції і зайняла 80-е місце.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?