Все напоготові: Лондон готовий до удару крилатими ракетами
Категорія
Світ
Дата публікації

Все напоготові: Лондон готовий до удару крилатими ракетами

Все напоготові: Лондон готовий до удару крилатими ракетами
Джерело:  online.ua

Велика Британія підтримає США в конфлікті з Іраном. Лондон готовий вдарити крилатими ракетами "Томагавк" з атомних субмарин, які вже напоготові - вони розміщені на достатній для атаки по Ірану відстані. Про готовність Великої Британії до війни, яка може виникнути через вбивство іранського генерала Касема Сулеймані за наказом президента США Дональда Трампа, повідомило видання The Sun з посиланням на джерело, передає ONLINE.UA.

"Лондон не буде завдавати удару першим, але при ескалації конфлікту готовий підтримати американського союзника, задіявши підводний флот - атомні субмарини класу "Ест'ют", озброєні крилатими ракетами "Томагавк". Один з таких підводних човнів знаходиться напоготові на достатній для атаки по Ірану відстані", - повідомив співрозмовник агентства.

У свою чергу видання The Times повідомляє, що Велика Британія наказала 400 британським військовим, що проводять в Іраку навчальну місію для іракських силовиків, посилити захист дипломатів і власних сил. Відомо також, що в зону конфлікту, туди де був убитий Сулеймані, були перекинуті бійці елітних спецпідрозділів на випадок необхідності проведення рятувальних операцій.

Крім цього, в Лондоні вважають, що в Ірак потрібно перекинути більш важке озброєння через можливу ескалацію конфлікту на тлі жорстких загроз. Відповідну пропозицію буде направлено прем'єр-міністру Борису Джонсону по його поверненню з 12-денної відпустки на Карибах.

Нагадаємо, конфлікт між США і Іраном виник після того, як в ніч на 3 січня за розпорядженням президента США Дональда Трампа міжнародний аеропорт в столиці Іраку Багдаді піддалося обстрілу. В результаті атаки було вбито глава спецпідрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції генерал Касем Сулеймані. Трамп заявив, що генерал Сулеймані був "терористом номер один у світі". За словами американського лідера, він був відповідальний за смерть мільйонів людей і "планував убити ще більше". В Ірані вбивство Сулеймані розцінили як оголошення війни. Там пригрозили Трампу жорсткої помстою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп відповів на погрози Ірану. Він попередив, що у США є новітня зброю, якою Штати завдадуть нищівного удару, якщо буде здійснено напад на американську базу або будь-якого громадянина США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?