Все під загрозою: Білорусь озвучила важливе попередження Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Все під загрозою: Білорусь озвучила важливе попередження Україні

Все під загрозою: Білорусь озвучила важливе попередження Україні
Джерело:  online.ua

Команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка 20 жовтня офіційно повідомила про те, що міжнародні маршрути Білорусі з Україною, Польщею та Литвою — під загрозою. За словами представників офіційного Мінську, все через несприятливу ситуацію з поширенням пандемії коронавірусу. Заступник генерального директора ДП "Мінськтранс" Віктор Тозік заявив, що у зв'язку зі спалахом інфекції в республіці можуть закрити маршрути в Україну. Чиновник додав, що це ж може стосуватися Польщі та Литви, передає ONLINE.UA з посиланням на "БЕЛТА".

"Ситуація погіршується, тому спочатку будемо виконувати вимоги щодо дистанціювання пасажирів, а потім подивимося. Сподіваємося, маршрути не доведеться закривати, бо вони популярні серед пасажирів", — наголосив Віктор Тозік.

За його словами, чимало міжнародних маршрутів у Білорусі вже "стоять". Винятками стали лише ті, що сполучають країну з західними та південними сусідами.

Не можна не згадати про те, що українська влада пообіцяла надати допомогу білорусам, які відчувають у власній країні тиск. Після цього білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив про те, що збирається посилити кордон з Україною.

Що важливо розуміти, якщо не враховувати Росію, то Україна демонструє найшвидші показники поширення коронавірусу серед своїх сусідів. Вона вже на 24 позиції у такому рейтингу. Однак Польща теж має всі шанси наздогнати нашу країну. Хоч там значно менше виявлених хворих, але добовий приріст інфікованих вже другий день поспіль б’є невтішні рекорди. Протягом минулої доби там зафіксували 9 291 хворого з коронавірусом. Варто зверунти увагу на те, що в Україні таких показників поки не фіксували.

Як уже згадувалося раніше, у Білорусі ситуація наразі набагато краща: 51 місце у рейтингу, загальна кількість хворих від початку пандемії – менша за 100 тисяч, за останню добу – 619 нових інфікованих.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Олександра Лукашенка заявила,  що буде застосовувати проти мітингувальників спеціальні засоби і бойову зброю, так як "по-доброму" ніхто не розуміє.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?