Все почалося з ринку - українцям нагадали про серйозну загрозу
Категорія
Україна
Дата публікації

Все почалося з ринку - українцям нагадали про серйозну загрозу

Все почалося з ринку - українцям нагадали про серйозну загрозу
Джерело:  online.ua

Коронавірус в Україні не послаблює хватку й робить її тільки міцніше, особливу небезпеку становить ігнорування епідемічних правил та масові скупчення людей. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов виступив з важливим нагадуванням для населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у Чернігові 11 вересня.

За його словами, особливу увагу безпеці треба приділяти на українських ринках саме з такої локації поширився вірус в Ухані.

"Більша частина продавців була просто без масок або вони були спущені вниз. Тобто, можу констатувати, що все це не має ніякого відношення до будь-якого виконання правил, будь-яких заходів безпеки, я вже не кажу про такі речі, як температурні скринінги. Ніякого епідконтролю, звичайно, не існує. І це дуже прикро, тому що ринок — це велика кількість людей, і він може стати серйозним місцем спалаху COVID-19. В Ухані все почалося з ринку", — пояснив міністр.

Він додав, займатися контролем з дотримання усіх необхідних правил повинні представники Держспоживслужби разом з місцевою владою. Для цього необхідно вести не тільки політику штрафів, а й нормально організовувати торгівлю.

"Мені здається, що місцева влада в змозі організувати процес торгівлі так, щоб він був безпечним, і там немає нічого особливого — з цією організацією. Що таке не організація таких процесів по всій країні — це 3 144 людини захворілі на сьогодні за добу", - додав Степанов.

Згадана ним цифра — новий абсолютний антирекорд за добу 10 вересня. Станом на ранок у п'ятницю, кількість загальних випадків сягнула вже 148 756.

Як повідомляв ONLINE.UA, київська влада ухвалила резонансне рішення про посилення карантину, оскільки столиця опинилася станом на 11 вересня в "помаранчевій" зоні. Київська міська адміністрація оприлюднила весь перелік змін, які чекають на населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?