Все повторюється: Bank of America прогнозує світову фінансову кризу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Все повторюється: Bank of America прогнозує світову фінансову кризу

Все повторюється: Bank of America прогнозує світову фінансову кризу
Джерело:  online.ua

Експерти Bank of America звернули увагу на схожу з 1998 роком динаміку індексів на ринку і виступили із заявою про можливість повторення світової фінансової кризи, подібної до тієї, що була 20 років тому.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела в банку, передає ONLINE.UA.

Аналітики зазначили, що їм вдалося зафіксувати повторення аналогічних трендів на ринках, які дуже схожі з ситуацією 1990-х рр. Зокрема, це стійке зростання в США, згладжування кривої прибутковості облігацій, скорочення ринків країн, що розвиваються.

Провідний інвестиційний аналітик Bank of America Майкл Хартнетт підкреслив, що в кінці ХХ століття жорстка економічна політика призвела до зміцнення долара.

"При цьому на ринках країн, що розвиваються відзначався спад. Подібна ситуація сьогодні викликана іншими факторами. Падіння вартості валют країн, що розвиваються, є відносним і відбувається на тлі посилення США", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA , раніше голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що на стан світової економіки негативно впливає загроза торговельної війни між розвиненими країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?