Все відбулося успішно: Кабмін повідомив чудову новину
Категорія
Світ
Дата публікації

Все відбулося успішно: Кабмін повідомив чудову новину

Все відбулося успішно: Кабмін повідомив чудову новину
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба поділився з українськими громадянами важливими даними - він заявив, що розшифровування  "чорних скриньок" зі збитого в Ірані літака МАУ пройшло успішно. Як відомо, нещодавно Іран виконав одну з обіцянок щодо катастрофи лайнера МАУ, яку озвучив напередодні. Французька сторона отримала бортові "чорні скриньки", які уже встигла розшифрувати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС.

"За моєю інформацією - воно пройшло успішно, але я хочу наголосити, що незважаючи на всі пояснення, які ми чуємо від іранської сторони, ми занадто довго чекали на передачу "чорних скриньок" для розшифрування", - підкреслив український дипломат.

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що офіційний Київ не сприймає аргументів про те, що "літаки не літали".

"Я хочу запевнити вас, що для вирішення питання транспортування "чорних скриньок" на розшифрування і Україна, й інші постраждалі країни були готові вжити екстраординарні заходи, включаючи відправку літака для того, щоб скриньки якнайшвидше були розшифровані в авторитетній лабораторії", - додав очільник МЗС.

За його словами, в Ліоні "чорні скриньки" були розшифровані французьким Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації в присутності двох українських експертів, а також представників інших країн. Як відомо, напередодні французьке Бюро розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації офіційно заявило, що отримало доступ до даних бортового самописця збитого в Тегерані літака МАУ рейсу PS752.

Нагадаємо, що український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, був збитий в ніч на 8 січня незабаром після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Що важливо розуміти, жертвами катастрофи стали громадяни 7 країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Зеленський озвучив жорстке попередження іранській владі  — він наголосив, що Україна звернеться до міжнародних судів, якщо Іран не виконає своїх обіцянок в зв’язку з катастрофою літака МАУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?