Все закривається на 14 днів - українцям зробили важливе попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Все закривається на 14 днів - українцям зробили важливе попередження

Все закривається на 14 днів - українцям зробили важливе попередження
Джерело:  online.ua

З 1 серпня в Україні діє карантин за новими правилами - щотижня усі регіони країни ділять на чотири зони в залежності від епідеміологічної ситуації, в кожній з яких діють певні обмеження як мінімум 14 днів. Найжорсткіший карантин вводиться в "червоній" зоні - там зупиняється громадський транспорт, забороняється закладів освіти, закриваються кафе і ресторани. Такий карантинний режим в Україні буде діяти і восени. Про це українців попередив глава МОЗ на щоденному брифінгу 16 серпня. Він пояснив, що якщо регіон або місто потрапляє в червону зону, то там все закривається на 14 днів, включаючи дитячі садки і школи, передає ONLINE.UA.

"Коли ми говоримо про" червоний "рівень небезпеки, то в районі або місті припиняється робота всіх освітніх установ. Тобто, якщо встановлюється "червоний" рівень, то він діє 14 днів. А через 14 днів, виходячи з показників, вже приймається рішення про зменшення рівня небезпеки або до "помаранчевої", або "жовтої", або навіть до "зеленої" зони. І відразу буде відновлена, якщо дозволятиме ситуація, і робота шкіл, і робота дитячих садків", - пояснив Степанов.

Чиновник нагадав, що рівні небезпеки по регіонам і містам визначаються за трьома критеріями, встановленими в державі - це кількість завантажених ліжок, критерій за кількістю тестів на 100 тисяч населення, і кількість виявлених хворих на 100 тисяч населення за 14 днів.

Як відомо, з 17 серпня жорсткий карантин вводиться в Городенківському і Косівському районах Івано-Франківської області, містах Самбір Львівської області, Біляївці Одеської області, місті Дубно, Костопільському та Рівненському районах Рівненської області, а також в Кіцманському районі Чернівецької області. Їх віднесли в "червону" зону, де знову посилюють карантин на два тижні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в неділю, 16 серпня в Україні зафіксували 1637 нових випадки зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 91356 осіб, з них 2068 людей померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Уже 47430 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 41858 українців продовжують хворіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?