Всі без винятку - у Зеленського зробили важливе повідомлення
Категорія
Україна
Дата публікації

Всі без винятку - у Зеленського зробили важливе повідомлення

Всі без винятку - у Зеленського зробили важливе повідомлення
Джерело:  online.ua

У всіх лікарнях України хворих на коронавірус лікують за рахунок держави. На лікування українців передбачено чотири пакети, які покривають вартість стаціонарної допомоги та екстреної медичної допомоги. Глава МОЗ Маским Степанов на брифінгу 2 липня запевнив, що всі без винятку українці при госпіталізації проходять аналізи і лікування від коронавірусної інфекції абсолютно безкоштовно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

"У нас встановлені пакети за лікування хворих COVID-19, які передбачають як аналізи, так і повний пакет лікування, куди входять і ліки на коронавірусної хвороби, які, відповідно, передбачені стандартом, затвердженим МОЗ. Хочу підкреслити, що всі, хто знаходиться в лікарнях, хто госпіталізується, лікування цих хворих відбувається за рахунок держави", - пояснив українцям Степанов.

Міністр зазначив, що в ці ж фінансові пакети входить також зарплата, яка передбачає 300% надбавку для лікарів.

Раніше заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак повідомляла, скільки коштує лікування коронавіруса в лікарнях України. За підрахунками Міністерства охорони здоров'я, лікування одного хворого з коронавірусом коштує від 300 до 10 тисяч гривень в день. Тоді чиновниця відзначала, що сьогодні в Україні коронавірус лікують по експериментальному протоколу, а в курс лікування включаються ті медикаменти, які ще не зареєстровані в країні.

Нагадаємо, середній термін тривалості коронавірусної хвороби в українців сягає трьох тижнів. Але в той же час іноді хвороба може тривати до 40 днів - в залежності від тяжкості перебігу хвороби.

Останні тижні ситуація з поширенням коронавіруса в Україні загострилася. Число хворих стрімко зростає щодня і вже досягає майже 46 тисяч людей, що заразилися COVID-19 з початку пандемії. Крім числа хворих, зростає і кількість українців з коронавірусом, які потребують госпіталізації. У зв'язку з цим влада почала готувати лікарні другої хвилі для надання медичної допомоги, так як лікарні першої хвилі вже переповнені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 2 липня в Україні зафіксовано 889 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 досягає вже 45887 людей, з них 1185 осіб померли через ускладнення, викликаних коронавірусною хворобою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?