Втеча росіян з Херсона стане ще однією перемогою України — генсек НАТО Столтенберг
Категорія
Україна
Дата публікації

Втеча росіян з Херсона стане ще однією перемогою України — генсек НАТО Столтенберг

Втеча росіян з Херсона стане ще однією перемогою України — генсек НАТО Столтенберг
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що втеча армії Російської Федерації з правобережної Херсонщини стане ще однією перемогою України у війні проти РФ. З такою заявою він виступив під час брифінгу в Римі.

Джерело: сайт НАТО

Столтенберг прогнозує ще одну велику перемогу України у війні проти Росії

Очільник Альянсу звернув увагу міжнародної спільноти на те, що Збройні Сили України продемонстрували здатність відтісняти російських загарбників та швидко звільняти свої території.

Ми взяли до уваги оголошення Росії про відступ з Херсону. Ми повинні подивитися, як буде розвиватися ситуація на місці найближчими днями. Але що очевидно - Росія перебуває під важким тиском. Якщо вони залишать Херсон - це буде ще одна перемога України, - наголосив Єнс Столтенберг.

Що цікаво, нещодавно глава НАТО заявив, що про успіхи ЗСУ довкола Херсона можна буде зробити висновки пізніше, однак також додав, що Україна вже неодноразово змушувала російських окупантів залишити зайняті території.

Що відомо про відступ армії РФ з Херсона

Вдень 9 листопада очільник Міністерства оборони РФ Сергій Шойгу офіційно підтвердив, що Росія вирішила відступити з правого берега Дніпра.

Доцільно організувати оборону по бар'єрному рубежу річки Дніпро, по лівому її берегу... Рішення про оборону на лівому березі Дніпра непросте, водночас ми збережемо життя наших військових і боєздатність угруповання військ... Маневр військ буде здійснено в найближчі терміни, з'єднання займуть підготовлені оборонні рубежі на лівому березі Дніпра, - заявив російський міністр оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?