Втеча з обсервації в Києві: влада озвучила жорстке покарання для порушників
Категорія
Україна
Дата публікації

Втеча з обсервації в Києві: влада озвучила жорстке покарання для порушників

Втеча з обсервації в Києві: влада озвучила жорстке покарання для порушників
Джерело:  online.ua

З готелю "Козацький" у центрі Києва втекли понад 60 українців, які повернулися з-за кордону та проходили обсервацію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заступника голови МВС Антона Геращенка.

Посадовець виступив з поясненням в ефірі українського телебачення. За його словами, йдеться про групу осіб, що спецрейсом повернулися з Катару. Їм вдалося залишити готель завдяки "законодавчим неточностям", бо влада не може силою утримувати людей.

"Силових дій ми не застосовували щодо цих осіб. Кожен, хто вийшов з-під обсервації самовільно, буде оплачувати штраф 17 тис. грн. Це покарання за порушення правил обсервації. Просто деякі громадяни дуже багаті порівняно з більшістю населення України, можуть собі дозволити платити штрафи. За кожен вихід з-під обсервації, а за тим, хто втік один раз, буде постійний контроль, будуть платити 17 тис. грн за кожен вихід", - пояснив Геращенко.

Представник МВС звернувся до українців із закликом. Він наголосив, що неприпстимо створювати загрозу для оточення.

"Треба, щоб наші громадяни розуміли важливість власної відповідальності за те, якщо вони заражені вірусом, заразять ще когось, то в такому випадку ми будемо піддавати їх кримінальному покаранню за ст. 325 КК. На сьогоднішній момент наша позиція чітка – МВС не погоджує жоден приліт жодного чартера в Україну. Ми пропонуємо всім нашим громадянам і вимагаємо від вас, щоб ви дотримувалися умови обсервації", - резюмував заступник міністра.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер. Такая реакція міністра спровокована нещодавньою заявою пасажирів, які прилетіли з Катару та поскаржилися, що рішення українського уряду про обсервацію було ухвалено, коли їхній літак уже був у небі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?