Вторгнення відбудеться - Литва розкрила новий підлий план Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Вторгнення відбудеться - Литва розкрила новий підлий план Путіна

Вторгнення відбудеться - Литва розкрила новий підлий план Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс б'є на сполох через нову серйозну проблему - він звернув увагу на те, що Європейський Союз не може виключати ймовірного вторгнення Росії в Білорусь і повинен надіслати Москві відповідний сигнал. На переконання литовського дипломата, міністри на зустрічі повинні надіслати сигнал Росії, що вона не може вторгнутися у Білорусь. Свою позицію впливовий політик озвучив 28 серпня у Берліні перед початком неформальної зустрічі глав МЗС Євросоюзу, де буде обговорюватись ситуація в Білорусі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Ми вчора бачили знову заяви про можливі резервні сили, готові до відправки. Цього наразі не трапилося, але ми не можемо виключати цього вторгнення, яке, ймовірно, відбудеться під прикриттям договірних зобов'язань", - підкреслив Лінас Лінкявічюс.

За його словами, "немає юридичних, військових чи практичних підстав" для військової інтервенції РФ

"Тому важливо надіслати відповідний сигнал", - наголосив литовський дипломат.

Окрім того, він наголосив, що наразі не бачить підстав для зміни політики ЄС щодо Росії.

"Ми повинні зберігати тиск і санкції, тому що причини, з яких були запроваджені санкції, не зникли", - заявив глава МЗС Литви.

Варто звернути увагу на те, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також застеріг команду Володимира Путіна від втручання у внутрішні справи Білорусі. Що важливо розуміти, звернення до РФ від посадовців Альянсу та Євросоюзу надійшли після того, як 27 серпня очільник Кремля Володимир Путін офіційно повідомив, що на прохання Александра Лукашенка підготував "резерв" з російських силовиків, яких можна буде задіяти для придушення протестів. За словами російського президента, у розмові з Лукашенком вони дійшли згоди, що наразі такої необхідності немає, і висловив сподівання, що вона не виникне.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда українського лідера Володимира Зеленського жорстко відреагувала на нову нахабну провокацію Володимира Путіна в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?