Втрата важливої російської техніки на Донбасі: зібрані фотодокази
Категорія
Події
Дата публікації

Втрата важливої російської техніки на Донбасі: зібрані фотодокази

Втрата важливої російської техніки на Донбасі: зібрані фотодокази
Джерело:  Hromadske

В мережі з'явився перелік  5 російських безпілотників "Форпост", котрі були збиті українськими військовими  в зоні АТО на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Громадське.
Так, один з цих безпілотних літальних апаратів (БПЛА), "Форпост-923" був збитий добровольцями батальйону "Дніпро-1" в травні 2015 року біля села Піски під Донецьком.
Саме цей дрон в 2013 році був сфотографований в Єкатеринбурзі російським журналістом Денисом Федутиновым, а в 2015-му канадський журналіст Крістіан Борис зробив фото його уламків.


Читайте також: Не лише нагороди: стало відомо, як солдат Путіна нагороджують за вбивство українців

Порівняння фото безпілотника, збитого в Україні в 2015 році з дроном, виробленим в Єкатеринбурзі в 2013-му році доводить, що це один і той же літальний апарат.




Серед уламків "Форпосту" також був знайдений заводський номер 923, що збігається з бортовим номером 923.
Ще один БПЛА, "Форпост-920" був збитий у серпні 2014 року. Позначки на уламках дрона підтверджують, що його розробником була ізраїльська фірма Israel Aerospace Industries.




Третім безпілотником, збитим на Донбасі у жовтні 2016 року, став "Форпост-915". На крилі і заводських відмітках дрона був номер 915. Точне місце, де він був збитий, встановити не вдалося.



Також стало відомо, що українці знищили "Форпост-905" в жовтні 2014 року до південь від Іловайська. Саме цей безпілотник фігурував на випробуваннях, проведених на військовій базі "Кубинка" під Москвою.




П'ятим збитим в Україні російським дроном став "Форпост-916".


Всього на Донбасі Росія втратила мінімум п'ять безпілотників "Форпост", вартість кожного з них становить близько шести мільйонів доларів.


Всього в розпорядженні російських військ було близько дванадцяти безпілотників "Форпост".


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в мережі було опубліковано відео, зняте під Авдіївкою, де у ніч перед Різдвом бойовики атакували позиції українських військових.










Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?