Втрати є, але тримаємося: стало відомо про нові бої на Світлодарській дузі, з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Втрати є, але тримаємося: стало відомо про нові бої на Світлодарській дузі, з'явилося відео

Міністерство оборони України
Втрати є, але тримаємося: стало відомо про нові бої на Світлодарській дузі, з'явилося відео

Уранці 20 грудня на Світлодарському напрямку три штурмові групи бойовиків чисельністю по 3-5 чоловік спробували прорвати оборону українських військових і зсунути їх з позицій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міноборони.
Напад на позиції сил АТО почалося близько 10:30.
"Після адекватної відповіді підрозділів Збройних сил України ворог був змушений відступити. Втрат серед особового складу Збройних сил немає, втрати противника уточнюються", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: Бо ї на Світлодарській дузі: з'явилося відео з розповідями військових



Журналіст Андрій Цаплієнко розповів про свого друга, який тримає оборону на Світлодарському напрямку.


"Мій друг Анатолій Адамовський - там. Не просто на Світлодарській дузі. А саме ТАМ. У відбитому окопі, за яким прилітає прямо зараз. У тому ж проклятому лісі, з якого донедавна сепари щовечора обстрілювали наші позиції. І де позавчора загинули наші хлопці. Толя з групою сміливців просунувся вперед. І не хоче відступати. Тому що, каже, Донбас - це його земля", - написав журналіст.


"Він приїхав на Майдан з Донецька, і з 13-го не повертався туди. Дивом вижив на Інститутській - снайпер "помилився" на пару сантиметрів. Толя вцілів. Втім, втратив кістку руки. Німецькі лікарі, замість розбитої кістки, вставили йому металеву. Титанову. Здається, сама доля на його революційних подвигах поставила крапку. І він виправив її на кому. З титановою рукою пішов на фронт. Воював в Дебальцевому. У глухому оточенні один на один виходив на переговори з росіянами. Вони могли перебити і його, і всю його групу. Толя майже дивом вивів всіх своїх людей. І знову повернувся на "передок". Не за нагородами... І ось зараз мій друг Анатолій вгризається в шматок відбитої позавчора української землі під Дебальцевим", - додав він.


Читайте також

:

Бо

йовики завдають ударів по силах АТО, просто почитавши Facebook - український розвідник


У той же час у волонтерській групі "Повернись живим" в Facebook уточнюється, що сили АТО продовжують утримувати позиції.


"Сьогодні о 6:00 ранку росіяни знову спробували атакувати позиції на Світлодарській дузі, які напередодні зайняли війська Збройних сил України. Звичайно, ніхто не хоче віддавати свого, але наші воїни першу атаку відбили. Станом на 11:30, коли вдалося поговорити з представниками батальйону 54 бригади, бойові дії на цьому напрямку не припинялися. Була друга спроба вибити наших військових із зайнятих позицій. Військові кажуть: "Стабільно важко, але всі позиції утримуємо - і старі, і нові", - йдеться в повідомленні.


Також волонтери розповіли про втрати на цьому напрямку.


"Щодо втрат. Вчора ввечері росіяни знову, як ненормальні, обстрілювали артилерією, мінометами і іншим озброєнням наші позиції - один наш військовий загинув, четверо отримали поранення. Сьогодні вранці також маємо втрати. Але знову ж, цитуючи бійців: "Якби не було втрат, ми вже були б витіснені до Бахмуту, а так - все під контролем!", - відзначили волонтери.


Разом з тим спікер АТО Олександр Мотузяник уточнив загальні втрати ЗСУ на Донбасі.


Згідно з повідомленням, один український військовослужбовець загинув, 9 отримали поранення, 8 - контузії в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни за минулу добу.


"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовий загинув, дев'ять військовослужбовців отримали поранення, ще 8 контужені. Всі ці випадки - на Світлодарській дузі", - сказав він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

стало відомо про нове загострення на Донбасі, яке почалося 18 грудня з боїв на Світлодарській дузі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?