Втратив перемогу. Дюбуа планує оскаржити результати бою проти Усика
Категорія
Спорт
Дата публікації

Втратив перемогу. Дюбуа планує оскаржити результати бою проти Усика

Втратив перемогу. Дюбуа планує оскаржити результати бою проти Усика
Джерело:  online.ua

Британський боксер Даніель Дюбуа після бою з Олександром Усиком планує оскаржити результати.

Джерело: Evening Stadard, Суспільне

Чому Дюбуа хоче оскаржити результати бою з Усиком

Даніель Дюбуа пропустив післяматчеву прес-конференцію. Його команда підтвердила, що вони будуть оскаржувати рішення рефері і вважають, що в Дюбуа "вкрали" перемогу.

На початку 5-го раунду Дюбува наніс Усику удар, який рефері класифікував як "удар нижче поясу". Тоді українцю дали декілька хвилин на відновлення, а не зупинили матч.

Я не вважаю, що це удар нижче поясу. Я думаю, що завдав його за правилами... У мене вкрали перемогу. Мене сьогодні пограбували, я ще повернуся, – сказав спортсмен після завершення матчу.

Тим часом промоутер Френк Воррен закликав керівні органи негайно провести реванш, враховуючи "суперечливе" завершення бою.

Ситуація така, що ми будемо лобіювати WBA, щоб оголосити це змагання недійсним. Нокдаун, який, за словами рефері, був нижче пояса... удар насправді припав на пояс його шортів. Це був законний удар, і (бій) слід було зупинити. Він отримав три хвилини і 46 секунд на відновлення, що було неправильно. Я не думаю, що (рефері) помилявся, я думаю, що він просто абсолютно неправильно зрозумів. Як наслідок, у гіршому випадку слід оголосити, що змагання недійсні, або призначити реванш.

Реакція Усика

Усик і його команда на своїй прес-конференції виглядали здивованими тим, що "удар нижче поясу" навіть обговорюється. Промоутер Алекс Крассюк сказав:

Чи є у нас визначення законного та незаконного? Пупок — це межа. Усе, що нижче, — це нижче поясу.

Тоді Усик підняв свою футболку і вказав туди, куди, на його відчуття, припав удар, додавши:

Багато хто каже, що удар був "легальним"? Готовий з ним [Дюбуа] побитися завтра. Реванш, вулична бійка. Я готовий. Завтра, навіть прямо зараз. На голих кулаках. Без ніг, лише на руках. Не можна людей бити у пах. Бокс – це спорт джентльменів, а не вулична бійка. Чи брудно бився Дюбуа упродовж бою? Не маю уявлення. Можливо.

Також Усик відвові, чи підвіся б після удару Дюбуа.

Чи думав я, що не піднімуся після того удару Дюбуа? Були думки такі, бо боліло не лише те місце [удару], у спині теж почало витягувати. Розумів, що підійматися обов'язково треба, бо якщо ти залишаєшся на підлозі – ти залишаєшся на підлозі. Воно і зараз болить, але треба підійматися та все доводити до кінця. Не лише на рингу, що ми робимо, а й у нашій країні.

Читайте також:

  • Усик переміг Дюбуа нокаутом та зберіг усі титули

  •  Усик заспівав на відкритому тренуванні напередодні бою з Дюбуа — відео

  • Усик та Дюбуа позмагаються за 5 чемпіонських поясів — де і коли дивитися бій

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?