Вучич розкритикував НАТО й заговорив про "захист" сербів у Косово
Категорія
Світ
Дата публікації

Вучич розкритикував НАТО й заговорив про "захист" сербів у Косово

Вучич розкритикував НАТО й заговорив про "захист" сербів у Косово
Джерело:  online.ua

Президент Сербії Александар Вучич накинувся із звинуваченнями на миротворців НАТО в Косово, а також почав стверджувати, що армія його держави готова самостійно захистити сербське населення в частково визнаній країні.

Джерело:  АР

Вучич публічно розкритикував НАТО

Нам нікуди йти, ми загнані в кут. Ми захистимо наших людей від переслідувань і погромів, якщо НАТО не хоче цього робити, – виступиі із заявою президент Сербії й закликав Альянсу "робити свою роботу".

Окрім того, скандальний політик додав, що важливо зупинити прибуття в північну частину Косова (де живуть серби) косовсько-албанських "угруповань", не навівши жодних доказів.

Також Вучич почав публічно скаржитися, що Косово нібито хоче "остаточно прибрати сербський народ" зі своєї території, а лідери частково визнаної держави "лише зацікавлені в усуненні будь-якого сліду сербської держави в Косово".

Що відомо про ситуацію між Сербією та Косово

17 серпня президент Сербії Александар Вучич та прем’єр-міністр Косова Альбін Курті провели переговори в Брюсселі, щоб обговорити суперечку щодо номерних знаків, однак не змогли домовитися. Політики дійшли висновку, що продовжать пошуки до 1 вересня.

Як відомо, 31 липня косовські серби у прикордонних із Сербією муніципалітетах спорудили барикади на дорогах та навіть обстріляли поліцейських.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?